ΣΠΟΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία αρνείται να παίξει με τη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Πολωνία αρνείται να παίξει με τη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ
Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να μην κατέβει στον αγώνα κόντρα στη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ, λόγω των επιθέσεων στην Ουκρανία AP

Ο πρόεδρος της πολωνικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Κεζάρι Κουλέστσα, εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του να μην κατέβει στον αγώνα κόντρα στη Ρωσία για τα playoffs του Μουντιάλ, λόγω των επιθέσεων στην Ουκρανία.

Μάλιστα, στην ανάρτησή που έκανε στο Twitter, αναφέρει πως συζητά με την Ελβετία και τη Σουηδία, για να παρουσιάσουν κοινή θέση στη FIFA εις βάρος των Ρώσων.

«Όχι άλλα λόγια, ώρα για δράση. Λόγω της κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας προς την Ουκρανία, η εθνική ομάδα της Πολωνίας δεν σκοπεύει να παίξει τον αγώνα των play-off με Ρωσία.

Αυτή είναι η μόνη σωστή απόφαση. Είμαστε σε συζητήσεις με τις ομοσπονδίες της Σουηδίας και της Τσεχίας για να παρουσιάσουμε κοινή θέση στη FIFA», ανέφερε ο Πολωνός πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στην ανάρτησή του.

Ο αρχηγός της εθνικής Πολωνίας, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, αναδημοσίευσε το tweet του Πολωνού προέδρου, τονίζοντας ότι συμφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση:

«Η σωστή απόφαση. Δεν μπορώ να φανταστώ να παίξω έναν αγώνα με την εθνική ομάδα της Ρωσίας σε μια κατάσταση όπου η ένοπλη επίθεση στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές και οπαδοί δεν ευθύνονται για αυτό, αλλά δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», ανέφερε στην ανάρτησή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ