ΣΠΟΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχώρησε και επίσημα από την Τσέλσι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχώρησε και επίσημα από την Τσέλσι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς
Παρελθόν από την ηγεσία της Τσέλσι μετά από είκοσι χρόνια αποτελεί ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς AP/Matt Dunham

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς με προσωπική του δήλωση στην ιστοσελίδα της Τσέλσι, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ανακοίνωσε πως αφήνει τη διαχείριση και την εποπτεία του συλλόγου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της ομάδας.

Παρελθόν από την ηγεσία της Τσέλσι μετά από είκοσι χρόνια αποτελεί ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρομάν Αμπράμοβιτς, καθώς μετά τις κυρώσεις λόγω του πολέμου που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία αποφάσισε να αφήσει τη διαχείριση της Τσέλσι στο φιλανθρωπικό ίδρυμα των πρωταθλητών κόσμου.

«Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20χρονης ιδιοκτησίας μου στην Τσέλσι, θεωρούσα πάντα τον ρόλο μου ως θεματοφύλακα του συλλόγου του οποίου η δουλειά είναι να διασφαλίσει ότι είμαστε όσο πιο επιτυχημένοι μπορούμε σήμερα, καθώς και να χτίζουμε για το μέλλον, διαδραματίζοντας ταυτόχρονα θετικό ρόλο στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις έχοντας κατά νου το συμφέρον του συλλόγου. Παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω σήμερα στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος της Τσέλσι τη διαχείριση και τη φροντίδα της Τσέλσι.

Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη θέση για να φροντίσουν τα συμφέροντα του συλλόγου, των παικτών, του προσωπικού και των φιλάθλων».

Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων τις προηγούμενες ημέρες, κατά το πρώτο κύμα κυρώσεων προς τη Ρωσία.

Την προηγούμενη Τρίτη, ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, υποστήριξε ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς «ήδη αντιμετωπίζει κυρώσεις».

Οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος, Μάργκαρετ Χοτζ και Κρις Μπράιαντ αμφισβήτησαν αυτούς τους ισχυρισμούς, με τον τελευταίο να τους αποκαλεί «αναληθείς» και ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να εφαρμόσει τις κυρώσεις.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του Τζόνσον διευκρίνισε αργότερα την κατάσταση, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «έκανε λάθος».

Σημειώνεται πως η σχέση του Αμπράμοβιτς με τον Πούτιν δημιουργήθηκαν πριν από την ανάληψη του τελευταίου στον ρόλο του προέδρου της ρωσικής ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθέι πως η κόρη του ιδιοκτήτη της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, Σοφία, αντιτάχθηκε στον Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Η Ρωσία θέλει τον πόλεμο με την Ουκρανία, οχι ο ρωσικός λαός. Το μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο ψέμα της προπαγάνδας του Κρεμλίνου είναι ότι οι περισσότεροι Ρώσοι στέκονται στο πλευρό του Πούτιν», προσθέτει η ανάρτηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ