ΣΠΟΡ

«Μπλόκο» σε Ρωσία και Λευκορωσία από τους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

«Μπλόκο» σε Ρωσία και Λευκορωσία από τους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου
Αξίζει να σημειωθεί πως FIFA και UEFA γνωστοποίησαν επίσης ότι όλες οι ομάδες της Ρωσίας, εθνικές ή σύλλογοι, αποβάλλονται απ’ όλες τις διοργανώσεις AP/Dita Alangkara

Απαγόρευση συμμετοχής των αθλητών από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία στους Παρολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, ανακοίνωσε η Διεθνής Παρολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με το BBC.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Δευτέρα, Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (#IOC) προέτρεψε τις αθλητικές ομοσπονδίες και τους διοργανωτές να αποκλείσουν Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους από διεθνείς διοργανώσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως FIFA και UEFA γνωστοποίησαν επίσης ότι όλες οι ομάδες της Ρωσίας, εθνικές ή σύλλογοι, αποβάλλονται απ’ όλες τις διοργανώσεις.

Η FIFA και η UEFA αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η αποβολή της εθνικής ομάδας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 είναι μόνο ένα κομμάτι της τιμωρίας που επέβαλαν από κοινού οι δύο ομοσπονδίες.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση τους γνωστοποίησαν ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, είτε μιλάμε για εθνικές, είτε για συλλόγους, αποκλείονται από όλες τις διοργανώσεις.

Επίσης, η UEFA τερμάτισε και τη χορηγία της με την Grazprom. Ήταν ένα deal που της απέφερε 47.000.000 ευρώ ετησίως.

Η ανακοίνωση

«H FIFA και η UEFA αποφάσισαν σήμερα από κοινού ότι όλες οι ρωσικές ομάδες, εθνικές ή σύλλογοι, αποκλείονται από τη συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, μέχρι νεωτέρας»

LIVEBLOG: Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν τη Χερσώνα – Μάχη για να κρατηθεί η Μαριούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ