ΣΠΟΡ

Σαχτάρ-Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ για μια θέση στον τελικό του Europa League

Σαχτάρ-Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ-Λίβερπουλ για μια θέση στον τελικό του Europa League
Reuters / Denis Balibouse

Το τελευταίο βήμα για τον μεγάλο τελικό του Europa League απομένει στους 4 ημιφιναλίστ, που φιλοδοξούν να σηκώσουν το τρόπαιο και για το γόητρο, αλλά και για να βρεθούν κάποιοι εξ αυτών στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League την ερχόμενη σεζόν.

Στην Ουκρανία η Σαχτάρ θέλει να πάρει ρεβάνς για τον αποκλεισμό της από την Σεβίλλη το 2007 με την κεφαλιά του τερματοφύλακα Πάλοπ, 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, που πήγε το ματς στην παράταση και εκεί ο Σεβαντόν έβαλε ένα ακόμη γκολ για τους Ανδαλουσιάνους, που πήραν και το τρόπαιο εκείνη την σεζόν.

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου τους δείχνει βίντεο από εκείνο το ματς ώστε να δώσει έξτρα κίνητρο στους παίκτες του, με την Σαχτάρ να επανεμφανίζεται σε ημιτελικά του θεσμού, μετά το 2009 και την κατάκτηση του.

Η κάτοχος του τίτλου Σεβίλλη από την πλευρά της είναι η πρώτη ομάδα που βρίσκεται για 3η φορά σε ημιτελικό και ονειρεύεται να κάνει στην Βασιλεία χατ-τρικ, κερδίζοντας και το καλό Ευρωπαϊκό εισιτήριο, που μοιάζει να χάνει στο πρωτάθλημα.

Ο Έμερι δεν θα χει 4 βασικά γρανάζια της μηχανής του (Τρεμουλινάς, Ραμί, Ρέγιες και Βιτόλο) στην διάθεσή του και σέβεται απόλυτα την αντίπαλό του και τον Ρουμάνο πολύπειρο προπονητή της Σαχτάρ.

Στην Ισπανία η Βιγιαρεάλ, που έγινε η ομάδα με τα περισσότερα γκολ (82) και νίκες (26) στον θεσμό, υποδέχεται με ένα αήττητο σερί 11 αγώνων και τον σούπερ σκόρε Μπακαμπού, την Λίβερπουλ, μια ομάδα θρύλο όπως είπε ο προπονητής της.

Ο τρόπος που προκρίθηκε η Λίβερπουλ κόντρα στην Ντόρτμουν δεν πτοεί πάντως τα «κίτρινα υποβρύχια», που αναζητούν τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους.

Ο Γιούγρκεν Κλοπ γνωρίζει πάντως ότι η ομάδα του θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε μια επιθετική ομάδα, που βάζει γκολ στα παιχνίδια της και θα πιέσει πολύ την δική του άμυνα.

Το γεγονός όμως ότι η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Europa που φτάνει στα ημιτελικά δίχως να έχει χάσει ούτε σε ένα ματς (12 αήττητη), σίγουρα δίνει την ψυχολογία για να ξεπεράσει η Λίβερπουλ και τις σημαντικές απουσίες της, αφού μετά τους Χέντερσον-Τσαν, έχασε και τον Οριγκί.

Και οι δύο ημιτελικοί θα ξεκινήσουν στις 22.05 ώρα Ελλάδας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ