ΣΠΟΡ

Η Premier League διακόπτει την προβολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς την Ουκρανία

Η Premier League διακόπτει την προβολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς την Ουκρανία
AP Photo/Jon Supe

Η Premier League πήρε την απόφαση να σταματήσει την προβολή μηνυμάτων αλληλεγγύης προς την Ουκρανία και να δωρίσει ένα εκατ. στερλίνες -περίπου 1,2 εκατ. ευρώ- για ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

Οι 20 σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, μετά από τετράωρη συνεδρίαση που είχαν χθες, Τρίτη 8 Μαρτίου. Η αρχή θα γίνει από τα τέσσερα εξ αναβολής ματς της Πέμπτης.

«Η Λίγκα καταδικάζει με σθένος την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε δήλωση από την πλευρά της Premier League. «Καλούμε για ειρήνη και οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που επηρεάζονται. Η δωρεά του ενός εκατομμυρίου θα γίνει στην Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για Καταστροφές για να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια απευθείας σε όσους έχουν ανάγκη» επισημαίνεται.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ξεκινούν και πάλι οι μεταδόσεις της Premier League στην Κίνα, όπου δεν είχαν μεταδοθεί οι αγώνες της προηγούμενης αγωνιστικής.

Η εταιρεία iQiyi, η οποία είναι κάτοχος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη χώρα, έκρινε ως πολιτική στάση τα μηνύματα στήριξης που εμφανίστηκαν στα videowalls των γηπέδων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι Premier League και iQiyi υπέγραψαν τον περασμένο Αύγουστο συμβόλαιο μέχρι τη σεζόν 2024/25, με τα συνολικά κέρδη να φτάνουν τα 142.000.000 ευρώ.

Επίσης, η Premier League αποφάσισε να σταματήσει τη μετάδοση των αγώνων στη Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ