ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Όρθιoς στην Λεωφόρο o «Δικέφαλος»

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Όρθιoς στην Λεωφόρο o «Δικέφαλος»

Η Ένωση με κορυφαίο και σκόρερ τον Άμραμπατ, πήρε το 1-1 από το «τριφύλλι», το οποίο προηγήθηκε μόλις στο 4' με τον Αϊτόρ.

Θα ήταν πολύ δύσκολο ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει ό,τι έκανε πριν δύο εβδομάδες, όταν και πάλι στη Λεωφόρο πραγματοποίησε πάρτι κόντρα στην ΑΕΚ και τη νίκησε 3-0 με το σκορ να διαμορφώνεται από το πρώτο μισάωρο.

Αν και το ξεκίνημα έδειχνε ότι θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο, αφού το «τριφύλλι» προηγήθηκε 1-0 μόλις στο 4' με τον Αϊτόρ, η Ένωση δεν ήταν διατεθειμένη να υποστεί ξανά ζημιά στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Η ΑΕΚ έκανε ενδεχομένως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της φέτος κι έμεινε όρθια με το 1-1 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Άμραμπατ. Το τελικό σκορ κρίνεται δίκαιο και αυξάνει την αγωνία για την έξοδο στην Ευρώπη. Περισσότερο χαμένος από το αποτέλεσμα, άλλωστε, πρέπει να νιώθει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μετά το 1-0 και έως το 60' ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Ευκαιρία η ΑΕΚ, γκολ ο Αϊτόρ

Το ντέρμπι ξεκίνησε με έναν τρελό ρυθμό, μία μεγάλη ευκαιρία κι ένα γκολ μόλις στο 4’! Στο 2’ σε μπαλιά του Μισελέν, ο Τσούμπερ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Διούδη, αλλά το πλασέ κάτω από το σώμα του γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν αδύναμο και κυρίως άστοχο, αφού η μπάλα κατέληκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 4’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, αυτός έκανε την κάθετη και ο Αϊτόρ τσίμπησε προ του Μισελέν και με εξαιρετικό αριστερό σκαφτό πλασέ σημείωσε το 1-0!

Πίεσε η ΑΕΚ

Η Ένωση πίεσε για το 1-1. Κέρδισε τη μάχη στο κέντρο, ενώ ο Παναθηναϊκός έπαιζε αρκετά παθητικά. Στο 1- ο Αραούχο δεν εκμεταλλεύθηκε λάθος του Διούδη, στο 16’ σουτ του Τσούμπερ μπλόκαρε ο Διούδης και στο 22’ δεξί σουτ του Μάνταλου 4-5 μέτρα εκτός περιοχής, έφυγε ψηλά άουτ η μπάλα.

Στο 23’ ο Αραούχο έδωσε στον Άμραμπατ, αυτός δεξιά μέσα στη μεγάλη περιοχή πλάσαρε και ο Σένκεφελντ έβαλε την κόντρα κι απομάκρυνε σε κόρνερ! Στο 34’ σέντρα του Άμραμπατ, κεφαλιά του Αραούχο κατέληξε πάνω από την εστία.

Στο 42’ αριστερό σουτ του Μισελέν στα όρια της μεγάλης περιοχής κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ισοφάρισε η Ένωση

Στο τέλος του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ισοφάρισε. Ο Άμραμπατ πέρασε κάθετα στον Αραούχο, αυτός πρόλαβε τη μπάλα στην έξοδο του Διούδη και ο τελευταίος τον ανέτρεψε. Ο Νταμπάνοβιτς έδειξε άσπρη βούλα και ο Άμραμπατ (αφού διαφώνησε με τον Τσούμπερ για το ποιος θα εκτελέσει), έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία, ενώ ο Διούδης που έπεσε σωστά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.

Μονόλογος ΑΕΚ

Ο Γιοβάνοβιτς αντικατέστησε τον Γκατσίνοβιτς που είχε πρόβλημα με τον Χατζηγιοβάνη. Ο νεαρός εξτρέμ πήγε δεξιά και ο Παλάσιος πίσω από τον Καρλίτος, ο οποίος ήταν άφαντος σε όλο το ματς. Η ΑΕΚ με ψυχολογία από το 1-1 μπήκε φουριόζα και έκλεισε τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να περάσει τη σέντρα με αξιώσεις.

Στο 49’ σε κόρνερ του Μάνταλου ο Αραούχο έκανε την κεφαλιά, ο Διούδης απέκρουσε προσωρινά και ο Μήτογλου σκόραρε στη μικρή περιοχή, αλλά ήταν εκτεθειμένος και σωστά το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 53’ ο Άμραμπατ έδωσε στον Τσούμπερ, αυτός με τη μία στον Μισελέν, ο οποίος μόνος του στη μικρή περιοχή σάστισε και τον έκοψε ο Χουάνκαρ!

Ο Γιοβάνοβιτς έβλεπε το κακό να έρχεται κι έκανε τρεις αλλαγές, περνώντας Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες και Κώτσιρα στο ματς. Βγήκε ο εξαφανισμένος Καρλίτος και ο Κουρμπέλης που δεν είχε ρυθμό και ο Παναθηναϊκός μετά το 60’ ισορρόπησε, ωστόσο, δεν βρήκε φάση άμεσα.

Το ματς δεν είχε φάση για αρκετή ώρα, αλλά μετά το 80' άνοιξε και πάλι. Στο 83' σουτ του Αραούχο από δύσκολη γωνία αριστερά πέρασε παράλληλα η μπάλα και στο 84' ο Χουάνκαρ έκοψε σωτήρια τον Λιβάι Γκαρσία.

Στην εξέλιξη ο Μαουρίσιο πέρασε στον Παλάσιος, αυτός απέφυγε τον Μισελέν και αριστερά εντός μεγάλης περιοχής εκτέλεσε με το δεξί και μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς.

Μέχρι το τέλος του αγώνα, δεν σημειώθηκε κάποια φάση και δεν άλλαξε και το σκορ με τον Παναθηναϊκό να είναι συνολικά πιο υποτονικός, κόντρα σε μία πιο ζωηρή ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (59’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Σάρλια, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (59’ Μαουρίσιο), Γκατσίνοβιτς(46’ Χατζηγιοβάνης), Αϊτόρ (92' Βιτάλ), Παλάσιος, Καρλίτος (59’ Βιγιαφάνιες).

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (88' Λε Ταλέκ), Μάνταλος (75’ Γέβτιτς), Άμραμπατ (78’ Γκαρσία), Τσούμπερ (88' Τάνκοβιτς), Αραούχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ