ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή του χρυσού και οι πρώτες δηλώσεις για την σπουδαία διάκριση

Μίλτος Τεντόγλου: Η απονομή του χρυσού και οι πρώτες δηλώσεις για την σπουδαία διάκριση

Ανήμερα των γενεθλίων του ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε «χρυσός» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο μήκος, χαρίζοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο 24χρονος Τεντόγλου πραγματοποίησε μια εκπληκτική εμφάνιση, σημειώνοντας την έκτη κορυφαία επίδοση όλων των εποχών.

Ο ίδιος αφιέρωσε την επίδοσή του στους συγγενείς και τους φίλους που πήγαν από τα Γρεβενά στο Βελιγράδι οδικώς.

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε στο Βελιγράδι προς τιμήν του παγκόσμιου Μίλτου, ο οποίος στο ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το καλοκαίρι στο Όρεγκον, θα επιδιώξει να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Η απονομή των μεταλλίων κι η συγκινητική στιγμή της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου.

«Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση»

Ο Τεντόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε αρχικά ότι: «Το μετάλλιο του αφιερώνω στους συγγενείς και τους φίλους που ήρθαν από τα Γρεβενά οδικώς» και συνέχισε: «Μου έδωσε χαρά που ήταν εδώ. Είναι δύσκολο. Όλα τα αθλήματα έχουν τη δυσκολία τους. Να μείνεις στην κορυφή είναι πιο δύσκολο. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μία μεγάλη επίδοση σήμερα. Μετά το πρώτο άκυρο άδειασα. Πιστεύω ότι γίνεται να κάνω ακόμη μεγαλύτερα άλματα. Πρέπει να κάνω μία καλή προετοιμασία. Πρέπει να ανεβάσω όλες τις παραμέτρους. Γίνεται να κάνω παραπάνω. Γιατί όχι 8.70 στον ανοιχτό».

Όσο για το τι σκεφτόταν στον αγώνα, είπε: «Σκεφτόμουν ότι έπρεπε να κερδίσω. Δεν ήταν τόσο δυνατό το επίπεδο. Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν καλύτερο από όσο πίστευα. Πίστευα ότι θα κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Πίστευα ότι ο Τόμπλερ θα κάνει 8.35. Πίστευα ότι θα έκανα 8.44. Όταν έφυγα από το ξενοδοχείο είχα καλή διάθεση. Με τρελαίνει ο αγώνας! Μετά το πρώτο άλμα, έκανα το δεύτερο και είπα πάμε για ευρωπαϊκό ρεκόρ. Θα κάνω μία καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος στο Παγκόσμιο του Ανοιχτού. Ελπίζω να είμαι καλά και υγιής».

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Έλληνα άλτη, Γιώργος Πομάσκι, δήλωσε: «Για μένα ήταν το μόνο χρυσό που μου έλειπε. Ευχαριστώ που μου το χάρισε. Κανένας δεν ξέρει πού θα φτάσει. Εύχομαι να είναι υγιής και να συνεχίσει να βελτιώνεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ