ΣΠΟΡ

Indian Wells: Μυθική πρόκριση της Σάκκαρη στον τελικό - Ο Μπιλ Γκέιτς απόλαυσε την νίκη της

Indian Wells: Μυθική πρόκριση της Σάκκαρη στον τελικό - Ο Μπιλ Γκέιτς απόλαυσε την νίκη της
Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο του BNP Paribas Open απέναντι στην Ίγκα Σβιάτεκ την Κυριακή

Τη μυθική πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells, που της εξασφάλισε την άνοδό της από το Νο 6 στο Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης απόλαυσε από την κερκίδα και ο Αμερικανός επιχειρηματίας Μπιλ Γκέιτς, μεγάλος φαν του αθλήματος.

Η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη ελληνίδα τενίστρια που προκρίθηκε σε τελικό WTA 1000 και μετά τη σπουδαία νίκη της η συγκίνησή της ήταν τόσο μεγάλη που ξέσπασε σε κλάματα.

Τον σπουδαίο ημιτελικό απόλαυσε και ο Μπιλ Γκέτς που βρίσκεται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια στο Indian Wells. Αυτή τη φορά παρακολούθησε χαμογελαστός και ευδιάθετος με την παρέα του, την Μαρία Σάκκαρη να αποσπά τη νίκη από την Πάουλα Μπαντόσα.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι φίλος με τον Ρότζερ Φέντερερ και μάλιστα είχε παίξει και τένις στον αγώνα που διοργάνωσε πριν από λίγα χρόνια ο Ελβετός στη Νότια Αφρική και «έσπασε» το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης σε παιχνίδι τένις.

Η Σάκκαρη στον τελικό του Indian Wells την Κυριακή

Η 25χρονη πρωταθλήτρια απέκλεισε την Πάουλα Μπαντόσα με 6-2, 4-6, 6-1 σε 1 ώρα και 49 λεπτά και προκρίθηκε στον τελικό του Indian Wells, όπου θα διεκδικήσει το τρόπαιο του BNP Paribas Open απέναντι στην Ίγκα Σβιάτεκ την Κυριακή (20/3, 22:00).

Μάλιστα σε περίπτωση που κατακτήσει το τουρνουά της Καλιφόρνια θα «σκαρφαλώσει» στο Νο 2 του κόσμου με νέο career high, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να έχει ήδη κάνει ένα όνειρό της πραγματικότητα, αφού δεν είχε φτάσει ποτέ πριν σε τελικό WTA 1000!

Η Μαρία Σάκκαρη μετρά τρεις νίκες απέναντι στην τενίστρια από την Πολωνία, σε σύνολο τεσσάρων συναντήσεων, ενώ στην τελευταία τους συνάντηση η Σβιάτεκ επικράτησε για πρώτη φορά της Σάκκαρη, στα ημιτελικά του Qatar Open 2022.

Εκτός από το Νο 2 η Μαρία Σάκκαρη θα φύγει από την Καλιφόρνια κατά 1.2 εκατ. δολάρια πλουσιότερη.

Η 25χρονη πρωταθλήτρια, δήλωσε μετά την επιτυχία της στις ΗΠΑ:

«Δούλεψα όλη την ζωή μου για να βρεθώ εδώ. Ίσως για κάποιον είναι χαζό που κάνω έτσι επειδή πήγα απλώς προκρίθηκα στον τελικό και δεν κατέκτησα ακόμα κάτι, αλλά σημαίνει πολλά για εμένα».

Για τον ημιτελικό με την Μπαντόσα, η Ελληνίδα τενίστρια εξήγησε:

«Ανησυχούσα, επειδή η Πάουλα παίζει διαφορετικά από τις άλλες παίκτριες. Έπρεπε να έχω πίστη. Πίστεψα στον εαυτό μου κι έχω χάσει τα λόγια μου. Σημαίνει πολλά αυτό για εμένα και την ομάδα μου».

Η Μαρία Σάκκαρη ενόψει του τελικού με τη Σβιάτεκ δήλωσε:

«Ανυπομονώ. Ξέρω καλά την αντίπαλό μου είναι υπέροχη παίκτρια, απίστευτη παίκτρια. Την σέβομαι και την θαυμάζω. Θα είναι απίστευτη μάχη και για τους δυο μας. Ξέρω ότι και οι δυο μας θέλουμε να νικήσουμε».

Δείτε τη συναισθηματική φόρτιση της Μαρίας Σάκκαρη μετά την κατάκτηση της νίκης κόντρα στην Ισπανίδα, Πάουλα Παντόσα και την ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.instagram.com/p/CbRtav4uzrb
https://www.instagram.com/p/CbRo6WKggF1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ