ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1: Βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τη νίκη στο ΟΑΚΑ

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1: Βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τη νίκη στο ΟΑΚΑ

Τον αέρα της ΑΕΚ έχει πάρει ο ΠΑΟΚ εδώ και χρόνια, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει από το ΟΑΚΑ. Με 1-0 νίκησε για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, βρίσκοντας το γκολ από τον Τσόλακ.

Η Ένωση είχε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φλύαρη κι έκανε λάθη όταν έφτανε στην περιοχή του Πασχαλάκη. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε το γκολ στο 50’.

Παρόλο που ο Κριχόβιακ είχε θετική επιρροή στο παιχνίδι της ΑΕΚ, έλειψε πάλι η ψυχολογία και το καθαρό μυαλό. Επιθετικά βοήθησε ο Λιβάι Γκαρσία με την είσοδό του, αλλά για μια ακόμη φορά δεν ήρθε το γκολ.

Ο ΠΑΟΚ παρά την κούραση και τις απουσίες, βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση.

Πώς παρατάχθηκαν

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με τον Κριχόβιακ στο αρχικό σχήμα και τον Χατζισαφί δίπλα του στα χαφ, ενώ ο Άμραμπατ προτιμήθηκε αντί του Λιβάι Γκαρσία στο δεξί φτερό της επίθεσης.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε αρκετές απουσίες στην άμυνα, γι’ αυτό επιστρατεύτηκε ο Βαρέλα, ενώ επέστρεψαν στο βασικό σχήμα οι Κούρτιτς και Α. Ζίβκοβιτς.

Φλύαρη η ΑΕΚ

Η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο Κριχόβιακ γέμιζε το κέντρο για την ΑΕΚ, αλλά επιθετικά η Ένωση δεν έκανε σωστές επιλογές, με τον ΠΑΟΚ να της έχει δώσει χώρο.

Στο 2’ από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Τζαβέλλα, αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και δεν ανησύχησε ο Πασχαλάκης.

Στο 13’ η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει, αν και Άμραμπατ και Τσούμπερ δεν κατάφεραν να κάνουν σωστά το σουτ. Στο 19’, από κόντρα σε σουτ του Άμραμπατ, η μπάλα έφτασε στον Κριχόβιακ, αλλά το σουτ του ήταν πολύ άστοχο.

Στο 31’ για ένα άουτ ο Λουτσέσκου διαμαρτυρήθηκε έντονα, με τον Μπούρχαρντ να του δίνει την κίτρινη κάρτα, αλλά η συμπεριφορά του ήταν ενδεικτική η ένταση στον αγώνα.

Η μόνη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 36’, αλλά η προβολή του Μιτρίτσα μετά από κόντρα με τον Μισελέν, κατέληξε ψηλά άουτ.

Στο 44’ νέο σουτ του Κριχόβιακ πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Πασχαλάκη.

Ιδανική αντεπίθεση και γκολ ο Τσόλακ

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο ορεξάτα στο δεύτερο ημίχρονο, πιέζοντας περισσότερο την άμυνα της ΑΕΚ. Στο 50’ ο Μιτρίτσα κράτησε τη μπάλα και έβγαλε φοβερή κάθετη μπαλιά για τον Τσόλακ, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος τον Στάνκοβιτς για το 0-1. Το γκολ εξετάστηκε για οφσάιντ, αλλά ο Κροάτης καλυπτόταν.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχισε να είναι κινητικός, με την ΑΕΚ να προσπαθεί να συνέλθει και να βρει τρόπο να απαντήσει. Στο 64’ ο Ζαμπά έβγαλε σε θέση βολής τον Τσιγγάρα, αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ για να ισοφαρίσει σημειώθηκε στο 87’, με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει το γύρισμα και τον Σιμάνσκι με τακουνάκι να στέλνει τη μπάλα δίπλα από την εστία.

Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει για 11ο παιχνίδι αήττητος απέναντι στην ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν (84’ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ, Χατζισαφί (72’ Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Μάνταλος (56’ Γκαρσία), Τσούμπερ (84’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζαμπά (76’ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (67’ Μπίσεσβαρ), Τσόλακ (85’ Άκπομ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ