ΣΠΟΡ

Συμβόλαιο με τον Άγιαξ υπέγραψε ο γιος του σπουδαίου Ολλανδού επιθετικού Πάτρικ Κλάιφερτ

Συμβόλαιο με τον Άγιαξ υπέγραψε ο γιος του σπουδαίου Ολλανδού επιθετικού Πάτρικ Κλάιφερτ
Getty Images / Tom Dulat / Stringer

Το μήλο όχι απλά έπεσε κάτω από την μηλιά, αλλά πιθανότατα να αποδειχθεί και καλύτερος από τον πατέρα του. Ο Πάτρικ Κλάιφερτ υπήρξε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του σύγχρονου Ολλανδικού ποδοσφαίρου, ο γιος του Τζάστιν όμως εντυπωσιάζει ήδη σε ηλικία 16 χρόνων.

Ο νεαρός Κλάιφερτ είναι στις περίφημες Ακαδημίες του Άγιαξ από την ηλικία των 6 χρόνων. Σε αυτά τα 10 χρόνια κατάφερε να εντυπωσιάσει με τις ικανότητες και το ταλέντο του όλους τους προπονητές του. Ο πατέρας του κατάφερε να ξεχωρίσει στα 18 του, και να μπει στην πρώτη ομάδα του Άγιαξ, αλλά ο μικρός δείχνει ότι θα τον ξεπεράσει, αφού δεν έχει κλείσει τα 17.

Γεννήθηκε το 1999, όταν ο Πάτρικ Κλάιφερτ αγωνιζόταν στην Μπαρτσελόνα και όπως λέει δεν έχει κανένα άγχος για το βαρύ όνομα που κουβαλά. Δεν είναι σέντερ φορ, αλλά περιφερειακός επιθετικός με μεγαλύτερη ταχύτητα από τον πατέρα του.

Όχι μόνο σκοράρει, όπως ο Κλάιφερτ senior, αλλά ξεκινώντας από τα άκρα και δημιουργεί. Εκτελεί και με τα δύο πόδια και αποτελεί σημείο αναφοράς στην ομάδα του.

Είναι ήδη διεθνής με όλες τις εθνικές της Ολλανδίας και απόδειξη του ταλέντου του, είναι ότι η NIKE έχει σπεύσει να υπογράψει ήδη συμβόλαιο μαζί του παρότι είναι μόλις 16 χρόνων.

Εκτός από τον χαζομπαμπά, που έλαμπε από χαρά, λαμπερό χαμόγελο είχε και ο τεχνικός διευθυντής του Άγιαξ και παλιά μεγάλη δόξα του, ο Μαρκ Όφερμαρς, που υπέγραψε μαζί με τον Τζάστιν το τριετές συμβόλαιο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ