ΣΠΟΡ

Άσλεϊ Μπάρτι: Η Νο1 τενίστρια στον κόσμο αφήνει την ρακέτα της - «Θα κυνηγήσω τα όνειρά μου»

Άσλεϊ Μπάρτι: Η Νο1 τενίστρια στον κόσμο αφήνει την ρακέτα της - «Θα κυνηγήσω τα όνειρά μου»
H Άσλεϊ Μπάρτι φεύγει από τον χώρο του τένις στην κορυφή της καριέρας της AP Photo

Η Νο1 στον κόσμο τενίστρια, Άσλεϊ Μπάρτι, σόκαρε τον χώρο του αθλητισμού καθώς ανακοίνωσε αιφνιδίως την απόσυρσή της, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

«Σήμερα είναι μια ημέρα δύσκολη και γεμάτη συγκίνηση για μένα καθώς ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το τένις», έγραψε η Αυστραλή πρωταθλήτρια στην ανάρτησή της στο Instagram.

Μέσω ενός βίντεο, η Μπάρτι δηλώνει πως «είμαι ευγνώμων για τα όσα μου πρόσφερε το τένις και φεύγω περήφανη και γεμάτη. Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν στην πορεία μου, θα είμαι πάντα ευγνώμων για τις αναμνήσεις που δημιουργήσαμε μαζί».

Όπως σημειώνει άλλαξαν κάποια πράγματα μέσα της και κατάλαβε πως η ευτυχία δεν εξαρτιέται από τα αποτελέσματα και την επιτυχία.

https://www.instagram.com/p/Cbbbr7xBX7N

«Έχω πολλά όνειρα που θέλω να κυνηγήσω τώρα που δεν χρειάζεται να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου, μακριά από το σπίτι μου. Δεν θα σταματήσω να αγαπάω το τένις. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου αλλά ήρθε η στιγμή να απολαύσω το επόμενο στάδιο της ζωής και να επικεντρωθώ στην Άσλεϊ σαν άτομο, όχι στην Άσλεϊ ως αθλήτρια» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το ξέρω ότι το έκανα ξανά, όμως είναι διαφορετικό συναίσθημα τώρα. Είμαι τόσο ευγνώμων για όσα μου έδωσε το τένις. Παραπάνω από όσα ονειρεύτηκα αλλά τώρα ξέρω ότι είναι η σωστή ώρα να αποσυρθώ και να κυνηγήσω τα άλλα όνειρά μου. Ήρθε η ώρα να αφήσω κάτω τη ρακέτα» πρόσθεσε η Μπάρτι.

Εξομολογείται πως η απόσυρση ήταν κάτι που σκεφτόταν για καιρό και η τελική απόφαση ήρθε μετά τις νίκες στο Wimbledon και το Australian Open.

«Αυτές οι νίκες ήταν ο τέλειος τρόπος για να γιορτάσω αυτό το εκπληκτικό ταξίδι και την καριέρα μου», σημειώνει.

Η Μπάρτι, η οποία ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στο τένις το 2010, έκανε ένα διάλειμμα από το άθλημα από το 2014 έως το 2016.

Μόλις 18 ετών εκείνη την εποχή, ήθελε «να ζήσει τη ζωή ως ένα κανονικό έφηβο κορίτσι», όπως είχε δηλώσει.

Επέστρεψε στο τένις με πλήρη απασχόληση το 2017 -- και συνέχισε να κυριαρχεί κερδίζοντας 25 από τους τελευταίους 26 αγώνες της.

Ένα μήνα πριν κλείσει τα 26 της χρόνια διένυε το 4ο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών με 114 συνεχόμενες εβδομάδες στην κορυφή της WTA (121 συνολικά).

Είναι η κάτοχος του τίτλου σε Wimbledon (2021) και Australian Open (2022) καθώς και πρωταθλήτρια στο Roland Garros (2019).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ