ΣΠΟΡ

Και η Λίβερπουλ θέλει τον «Γερμανό» της

Και η Λίβερπουλ θέλει τον «Γερμανό» της

Στο πρόσωπο του 48χρονου τεχνικού, οι άνθρωποι της Λίβερπουλ αναζητούν τον δικό τους "special one", που θα τους οδηγήσει ξανά σε διακρίσεις και τίτλους. 

Τα πάντα βέβαια κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όσες καλές προθέσεις ή βιογραφικό και αν διαθέτει ο Γερμανός τεχνικός, μόνον η ιστορία θα δείξει αν τελικά αυτός είναι ο άνθρωπος που θα δώσει τέλος στην «ξηρασία τίτλων» για τον σύλλογο του Μερσεσάιντ. Πριν όμως ο καθένας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, να δούμε τι λένε κάποιοι «δικοί του άνθρωποι», συνεργάτες, συνάδελφοι ή ποδοσφαιριστές, για την προοπτική της συνεργασίας του με την Λίβερπουλ. Και κυρίως, αν πιστεύουν, ότι μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο.

Φράντς Μπεκενμπάουερ : «Νομίζω ότι θα κάνουν το ιδανικό «δίδυμο». Ό,τι καλύτερο για τον σύλλογο. Θα πετύχει όπως έκανε και στη Ντόρτμουντ και θα βρει ποιο είναι το πρόβλημα στην ομάδα».

Ο Στέφαν Έφενμπεργκ, θεωρείται ένας από τους καλύτερους φίλους του Κλοπ και έχει την ίδια ακριβώς άποψη με τον «Κάιζερ»: «Η Λίβερπουλ έχει φανταστικό κόσμο και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι περίπου όπως στην Ντόρτμουντ. Οι οπαδοί στηρίζουν την ομάδα ό,τι και αν γίνει και αυτό είναι κάτι που του αρέσει, αλλά το έχει και ανάγκη όταν δουλεύει».

Προπονητής στις Ακαδημίες της Ντόρτμουντ είναι ένας πρώην Βρετανός στρατιωτικός, ο Γκάρι Γκόρντον, που δίνει τις απαραίτητες συμβουλές στον Γερμανό τεχνικό: «Θα χρειαστεί δίπλα του ανθρώπους με γνώσεις του αγγλικού ποδοσφαίρου για να τον στηρίξουν. Να μάθει την φιλοσοφία του συλλόγου, την διάρθρωση του σε όλα τα τμήματα και το τι είδους δουλειά κάνουν, ακόμη και στις Ακαδημίες. Νομίζω ότι θα θέλει να έχει τον τελικό λόγο, για όλους τους παίκτες, που θα έρθουν ή θα φύγουν, αφού όμως γνωρίσει καλά το υλικό, που έχει στην διάθεσή του. Δεν θα του πάρει πολύ χρόνο να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να κάνει τους παίκτες να αποδώσουν με βάση τις δυνατότητές τους».

Η Λίβερπουλ πρέπει να «ξυπνήσει». Μπορεί να το κάνει ο Κλοπ ;

Ο Ντίτμαρ Χάμαν, υπήρξε δόξα του συλλόγου και το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι μεσολάβησε στην επαφή των δύο πλευρών. Ο Κλοπ φέρεται να του ζήτησε την γνώμη του, για την τελική απόφασή του: «Το πάθος πρέπει να γυρίσει στο Λίβερπουλ. Ο κόσμος έχασε την πίστη του στην ομάδα. Είναι σημαντικό να έρθει κάποιος και να τους ταρακουνήσει, να τους εμπνεύσει. Ο Κλοπ είναι άνθρωπος που παθιάζεται και λατρεύει το άθλημα. Θα ταιριάξει απόλυτα στην νοοτροπία του συλλόγου. Για μένα είναι η ιδανική λύση».

Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ, Ματς Χούμελς, ήταν κατηγορηματικός, για την επιτυχία του Κλοπ στο Άνφιλντ μιλώντας πριν το ματς της Γερμανίας με την Δημοκρατία της Ιρλανδίας: "ζει, τρώει, αναπνέει και σκέφτεται μόνο για το ποδόσφαιρο, κάθε μέρα".

Ο Κόλιν Μπελ έπαιξε ποδόσφαιρο στην Λέστερ, όμως στην Γερμανία βρήκε «καταφύγιο» και εκεί συνεχίζει να εργάζεται, ως προπονητής. Με τον Κλοπ ήταν στην Μάιντς, από το 2001 έως το 2005: «Μπορεί να είναι εκφραστικός, αλλά δεν είναι θεατρίνος. Είναι αυθεντικός, δεν κρύβει τα συναισθήματά του. Θα τον δεις δίπλα στην γραμμή να δυσανασχετεί με τις αποφάσεις του διαιτητή ή την απόδοσή των παικτών του. Όλοι στην Γερμανία ξέρουν, ότι είναι ευχάριστος τύπος στην δουλειά, αλλά και απαιτητικός. Όποιος παίκτης του δεν το καταλάβει ή δεν κάνει αυτά που θέλει, δεν θα καλοπεράσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ