ΣΠΟΡ

Στα χρώματα της ομάδας είναι ντυμένη η πόλη του Λέστερ περιμένοντας το πρωτάθλημα

Στα χρώματα της ομάδας είναι ντυμένη η πόλη του Λέστερ περιμένοντας το πρωτάθλημα
Reuters / Darren Staples

Μια νίκη μακρία από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η Λέστερ και η πόλη δεν μπορεί να περιμένει την αυριανή αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μπορεί να της δώσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Από τη νύχτα λοιπόν όλη η πόλη είναι στα χρώματα του συλλόγου, που την έχει κάνει υπερήφανη. Το μπλε και το άσπρο υπάρχει παντού. Ήταν μια πρωτοβουλία της εφημερίδας Leicester Mercury και του BBC Leicester, με την υποστήριξη σχολείων, του Πανεπιστημίου και φορέων της πόλης, που κάλεσαν τους ανθρώπους στο Λέστερ, την Αγγλία, αλλά και σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν για μια μέρα την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Η καμπάνια Backing the Blues σημειώνει τεράστια επιτυχία, αφού ο καθένας βρίσκει και έναν ευφάνταστο τρόπο, όπως διαπιστώνεται από τις φωτογραφίες, για να δηλώσει την στήριξή του στις "αλεπούδες" και την προσπάθεια τους για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας τους.

Οι άνθρωποι όχι μόνο ντύνονται στο μπλε και το άσπρο. Δεν φορούν απλά τις φανέλες του συλλόγου. Χρωματίζουν οτιδήποτε, με εξαιρετική ευρηματικότητα. Κάθε εκδήλωση, οι θεατρικές παραστάσεις, όλα έχουν τα χρώματα της Λέστερ.

Ακόμη και φαγητά, γλυκά, ροφήματα γίνονται για μια μέρα "Λέστερ" σε μια ανεπανάληπτη γιορτή, που έχει ξεσηκώσει τον κόσμο με επίκεντρο την μικρή πόλη της Αγγλίας.

Μέσα σε αυτή την γιορτή εμφανίστηκε και ο πιο μικρός οπαδός της Λέστερ. Ο Ντάνιελ, γιος του Τζέικ και της Λίντσεϊ Χιλ, φαίνεται ότι βιαζόταν να πανηγυρίσει και αυτός την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού γεννήθηκε 2 εβδομάδες νωρίτερα από το προγραμματισμένο τοκετό, όπως αποκάλυψαν οι γονείς του. Ίσως δεν ήθελε να χάσει την στέψη των "αλεπούδων".

Ο αντίκτυπος του επιτεύγματος της μικρής Λέστερ, των παικτών της και του Ιταλού τεχνικού, έχει ξεφύγει από τα στενά όρια του Αγγλικού ποδοσφαίρου. Γιατί όλοι πλέον έχουμε γίνει "Λέστερ".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ