ΣΠΟΡ

Ρουμανία-Ελλάδα 0-1: Άρεσε η Εθνική του Πογέτ – Πίεση ψηλά, ενέργεια και πλάνο

Ρουμανία-Ελλάδα 0-1: Άρεσε η Εθνική του Πογέτ – Πίεση ψηλά, ενέργεια και πλάνο

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, καθώς επικράτησε 1-0 της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι σε φιλικό παιχνίδι. Η ελληνική ομάδα ήταν κινητική, είχε ενέργεια στο παιχνίδι της και έχασε αρκετές ευκαιρίες για γκολ, ειδικά στο πρώτο 60λεπτο.

Ο Μπουχαλάκης στο 39’ ήταν ο σκόρερ του αγώνα, ενώ στο 21’ το γκολ του Γιακουμάκη ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι Ρουμάνοι αντέδρασαν στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας δυο μεγάλες ευκαιρίες με τον Ρους, ο οποίος στο 70’ σημάδεψε το δοκάρι και στο 72’ νικήθηκε από τον Βλαχοδήμο.

Πώς παρατάχθηκαν

Ντεμπούτο τον πάγκο της έκανε απόψε ο Έντι Ιορντανέσκου, επιλέγοντας ένα σύστημα 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας στο βασικό σχήμα τον Μιτρίτσα του ΠΑΟΚ.

Ο Γκουστάβο Πογέτ, στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Εθνικής, επέλεξε το 4-3-3, δίνοντας θέση βασικού σε φορμαρισμένους παίκτες, επιλέγοντας για την κορυφή της επίθεσης τον «καυτό» Γιακουμάκη.

Πίεση ψηλά η Ελλάδα

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την Εθνική μας ομάδα να πιέζει ψηλά και να ψάχνει το γκολ, ενώ και η Ρουμανία προσπαθούσε να γίνει επικίνδυνη. Μόλις στο 4’ ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα, αλλά η προβολή του Γιακουμάκη υπό πίεση δεν βρήκε στόχο. Στο 10’, ένα σουτ του Πέλκα από ωραία ενέργεια των διεθνών μας, κατέληξε στην αγκαλιά του Νίτσα. Στο 15’ από μπαλιά του Μαυροπάνου, Πέλκας και Γιακουμάκης δεν μπορούν από κοντά να σκοράρουν.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Ρουμάνους σημειώθηκε στο 16’, με το πλασέ του Μιτρίτσα από πλάγια θέση να περνά λίγο άουτ.

Στο 21’ ο Γιακουμάκης έστειλε με τακουνάκι τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από ασίστ του Πέλκα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ. Ο διαιτητής καθυστέρησε πάντως να ακυρώσει το γκολ, με τη φάση να είναι οριακή, ενώ δεν υπάρχει VAR.

Γκολ με Μπουχαλάκη

Η Ελλάδα όμως συνέχισε να πιέζει και ο Πέλκας έκανε δύο σουτ στο 28’ και το 30’ χωρίς να βρουν στόχο. Στο 39’ όμως ο Μάνταλος κράτησε τη μπάλα, την έστρωσε στον Ρότα, ο οποίος με τη μία έκανε τη σέντρα, με τον Μπουχαλάκη να πατάει γερά και με κεφαλιά να κάνει το 0-1.

Φλύαροι Ρουμάνοι

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ρουμάνοι προσπάθησαν να γίνουν πιο απειλητικοί, αλλά δεν έφταναν κοντά στην εστία του Βλαχοδήμου. Η Εθνική έψαχνε την ευκαιρία να βγει στην αντεπίθεση, καθώς υπήρχαν αρκετοί χώροι.

Οι δύο προπονητές φρέσκαραν τις ομάδες τους γύρω στο 60’, αλλά ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και δεν γίνονταν φάσεις. Η ελληνική ομάδα πίεζε ψηλά και χαλούσε το παιχνίδι των Ρουμάνων, έστω κι αν δεν μπορούσε να απειλήσει τον Νίτσε, όπως στο πρώτο ημίχρονο.

Δοκάρι οι Ρουμάνοι

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και στο 70’ άγγιξαν το γκολ σε κεφαλιά του Ρους που σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα πήρε νέα κεφαλιά, αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η Ελλάδα άντεξε στην πίεση των Ρουμάνων και δεν απειλήθηκε, ενώ στο 87’ ο Δουβίκας δεν βρήκε καλά τη μπάλα σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη και δεν μπήκε το δεύτερο γκολ.

Ρουμανία (Έντι Ioρντανέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Κίρικες, Ρους (88’ Ντραγκουσίν), Καμόρα (75’ Τόσκα), Μαρίν, Μπορντεάνου (75’ Μιχάιλα), Μιτρίτσα (62’ Ποπέσκου), Τσικαλντάου, Μαξίμ (62’ Ιβάν), Γκ. Πούσκας (62’ Τανάσε).

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (58’ Δουβίκας), Μάνταλος (82’ Χατζηγιοβάνης), Λημνιός (58’ Μπακασέτας), Πέλκας (82’ Αλεξανδρόπουλος), Γιακουμάκης (72’ Παυλίδης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ