ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΠΑΟΚ 77-67: Μεγάλη επιστροφή Παπαπέτρου μετά από 2 μήνες

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - ΠΑΟΚ 77-67: Μεγάλη επιστροφή Παπαπέτρου μετά από 2 μήνες
Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει στη δράση μετά από 2 μήνες με 11 πόντους και τον Γιώργο Παπαγιάννη να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της Μπάγερν, επικρατώντας πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό σκορ του ΠΑΟΚ Intime/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει στη δράση μετά από 2 μήνες με 11 πόντους και τον Γιώργο Παπαγιάννη να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στη νίκη επί της Μπάγερν, επικρατώντας πιο άνετα από ότι δείχνει το τελικό σκορ του ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ.    

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στην αντίδρασή του μετά το στραπάτσο στο ΣΕΦ και πέτυχε την τρίτη νίκη του στη σειρά. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Παπαγιάννης έκανε θραύση με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του Πρίφτη στη νίκη, αλλά το πιο σημαντικό ήταν η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου.

Ο αρχηγός των πράσινων έλειψε δύο μήνες και δεν ήταν τόσο οι 11 πόντοι που πέτυχε, αλλά το γεγονός πως με την παρουσία του το τριφύλλι γίνεται πιο δυνατό και θα έχει την ευκαιρία να αξιώσει με μεγαλύτερες πιθανότητες τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Σαντ Ρος να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, 4 μέρες νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 9-2 στο 5' (έξι πόντοι ο Κουβανός, που έκλεισε την πρώτη περίοδο με 9) και 15-4 στο 5'. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε μια μικρή αντίδραση μετά το πρώτο rotation στο παρκέ και μείωσε μέχρι και τους 6 πόντους, διαφορά με την οποία έκλεισε και το πρώτο δεκάλεπτο (22-16).

Με τον Παπαπέτρου να προσπαθεί να βρει ρυθμό και να πετυχαίνει και τους πρώτους του πόντους έξω από τα 6.75μ. ο Παναθηναϊκός επανήλθε στο +10 (29-19). Η μικρή αντίδραση του ΠΑΟΚ (32-26 στο 16') δεν είχε συνέχεια και ο Παναθηναϊκός με δύο καλές άμυνες και εντυπωσιακές φάσεις από Ουάιτ και Παπαγιάννη στην επίθεση επανέφερε τη διψήφια διαφορά (με σερί 10-0) και μάλιστα στο μέγιστο σημείο της στο πρώτο ημίχρονο (42-26 στο 19'), το οποίο ολοκληρώθηκε στο 44-31.


Ένα γρήγορο 9-0 με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (με τον Παπαγιάννη μαζί με το εξαιρετικό τελείωμα στο πρώτο μέρος να μετράει 11 πόντους σε 6 αγωνιστικά λεπτά) έφερε τη μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα (53-31 στο 23') και ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση νίκη για τους πράσινους. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε μια μικρή χαλάρωση των παικτών του Πρίφτη και μείωσε στο τέλος του δεκαλέπτου σε 63-48.

Στην τελευταία περίοδο ο Παναθηναϊκός με τον Ντάριλ Μέικον να ανεβάζει ρυθμούς στην επίθεση σκοράροντας και δημιουργώντας έφταξε ξανά σε διαφορές άνω των 20 πόντων (73-53 στο 35'), με κάποια διαιτητικά σφάλματα από τις δύο γυναίκες διαιτητές του αγώνα (Τσαρούχα και Κωνσταντινίδου) και τη χαλαρότητα των πράσινων, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί 0-11, μειώνοντας στους 9 (73-64), δύο λεπτά πριν το φινάλε. Το οποίο ωστόσο βρήκε νικητή τον Παναθηναϊκό με 77-67.

Δεκάλεπτα: 22-16, 44-31, 63-48, 77-67

ΔΗΜΟΦΙΛΗ