ΣΠΟΡ

Μια νίκη μακριά από τον τίτλο η Λέστερ που παίζει στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μια νίκη μακριά από τον τίτλο η Λέστερ που παίζει στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Reuters / Carl Recine Livepic

Αυτό που ξεκίνησε σαν πλάκα αλλά στην πορεία μετατράπηκε σε τρελό όνειρο, πλέον είναι στα χέρια της Λέστερ να γίνει πραγματικότητα. Μία νίκη μακριά από το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, στα τελευταία 3 παιχνίδια της στην Αγγλία και η αρχή σε λίγες ώρες στο Όλντ Τράφορντ.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι που μέχρι πριν λίγες ημέρες δεν έκανε λόγο για κατάκτηση πρωταθλήματος παρά την απίθανη πορεία και τις νίκες της Λέστερ, υποχρεώθηκε να το παραδεχθεί δημόσια μετά τη νίκη επί της Σουόνσι την περασμένη εβδομάδα. Και ζήτησε από τους παίκτες του ένα φινάλε αντάξιο Χολιγουντιανής ταινίας. Και ποιο καλύτερο μέρος από το «θέατρο των ονείρων»;

Στις 16.05 ο Μάικλ Όλιβερ θα σφυρίξει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λέστερ, που όμως θα πρέπει να κάνει ένα ακόμη τέλειο παιχνίδι, για να φύγει με τους 3 βαθμούς και τον τίτλο, αφού οι «μπέμπηδες» δεν θα παίξουν μόνο για το γόητρο. Αλλά και για την ουσία αφού θέλουν να καλύψουν την διαφορά από την 4η της βαθμολογίας, «μισητή Σίτυ» στο κυνήγι του Champions League: 64 η Σίτυ, 59 η Γουέστ Χαμ (νίκη 3-0 εκτός έδρας την Γουέστ Μπρομ), όσους και η Γιουνάιτεντ, με τις δύο τους να έχουν μάλιστα παιχνίδι λιγότερο (αυτό μεταξύ τους στο Λονδίνο) από τους «πολίτες».

Η Λέστερ δεν θα έχει τον Βάρντι, που εκτίει την έξτρα τιμωρία του για την συμπεριφορά του μετά την αποβολή του στο ματς με τα «σφυριά», ταξίδεψε όμως με την υπόλοιπη αποστολή κανονικά στο Μάντσεστερ. Η Λέστερ ήδη έχει γράψει ιστορία και με τα δικά του γκολ, φτάνοντας ήδη τις 22 νίκες, περισσότερες στην ιστορία του συλλόγου (21 είχε τις σεζόν 1928-29 και 1965-66).

Αν μάλιστα καταφέρει να σηκώσει το πρώτο Κύπελλο του πρωταθλήματος στην ιστορία της, θα είναι μόλις η 2η ομάδα που το καταφέρνει τα τελευταία 38 χρόνια (να κατακτήσει δηλαδή το παρθενικό της πρωτάθλημα), μετά τη Νότιγχαμ του Μπράιαν Κλαφ το 1977-78, αφού όλες οι υπόλοιπες πρωταθλήτριες έκτοτε, είχαν ξαναζήσει την στιγμή.

Δεν είναι παράλογο λοιπόν, που για 24 ώρες η καμπάνια, backing the Blues, ξεπέρασε κάθε προσδοκία με ανθρώπους στην πόλη του Λέστερ, στην υπόλοιπη Αγγλία και όλο τον κόσμο να φορούν το μπλε και το άσπρο προς τιμήν των «αλεπούδων».

Στο Ολντ Τράφορντ είναι η πρώτη «ευκαιρία» για τον τίτλο, αλλά όχι η τελευταία. Ακόμη και αν χάσει η Λέστερ, μπορεί να της κάνει δώρο η Τσέλσι την Δευτέρα, που υποδέχεται την Τότεναμ και σίγουρα δεν θα θέλει να την διευκολύνει για να κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα. Αλλιώς το πάρτυ θα αναβληθεί για το επόμενο Σάββατο με την Έβερτον και μάλιστα στο σπίτι της. Εκεί που έφτασε η Λέστερ, πολύ απλά, δεν το χάνει...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ