ΣΠΟΡ

Ρεκόρ κόσμου στο Καμπ Νου για τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League γυναικών

Ρεκόρ κόσμου στο Καμπ Νου για τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης για το Champions League γυναικών
Ιστορία γράφτηκε εχθές, Τετάρτη, καθώς 91.553 οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο Καμπ Νου για να παρακολουθήσουν τον δεύτερο αγώνα του προημιτελικού του UEFA Women's Champions League μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης AP/Joan Monfort

Ιστορία γράφτηκε εχθές, Τετάρτη, καθώς 91.553 οπαδοί συγκεντρώθηκαν στο Καμπ Νου, το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, για να παρακολουθήσουν τον δεύτερο αγώνα του προημιτελικού του UEFA Women's Champions League μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Σημειώνεται πως η προσέλευση ήταν η μεγαλύτερη που έχει παρακολουθήσει ποτέ αγώνα γυναικείου ποδοσφαίρου, ενώ η Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την υποστήριξη των οπαδών της.

Έχοντας ήδη πλεονέκτημα δύο τερμάτων από τον πρώτο αγώνα την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα της Βαρκελώνης επικράτησε και πάλι με 5-2 επί της αντιπάλου της από τη Μαδρίτη για να εξασφαλίσει μια θέση στα ημιτελικά.

«Οι οπαδοί δεν φεύγουν για τα σπίτια τους, μένουν για να γιορτάσουν μαζί μας. Δεν φανταζόμουν κάτι παρόμοιο και είναι απλώς καταπληκτικοί», είπε στους δημοσιογράφους η επιθετικός της Μπάρτσα, Καρολάιν Γκράχαμ Χάνσεν, μετά τον αγώνα.

«Τραγουδούσαν σε όλο το παιχνίδι και ήταν καταπληκτικό. Είναι κάτι που δεν ονειρευόμουν ποτέ να συμβεί και εδώ σήμερα το κάναμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό».

Σημειώνεται πως το νέο ρεκόρ προσέλευσης σπάει το προηγούμενο σε αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών, ο οποίος σημειώθηκε το 2019 όταν 60.739 άτομα παρακολούθησαν την Ατλέτικο Μαδρίτης να αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο γήπεδο της έδρας της, το Μετροπολιτάνο.

Η προσέλευση στο Ελ Κλάσικο της Τετάρτης σπάει επίσης το συνολικό ρεκόρ για οποιονδήποτε αγώνα γυναικών, το οποίο ήταν 90.195.
Αυτό έγινε το 1999 όταν οι ΗΠΑ κέρδισαν την Κίνα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών στο Ρόουζ Μπόουλ στην Πασαντένα της Καλιφόρνια.

By Kikue Higuchi and Ben Church, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ