ΣΠΟΡ

Άλμπα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 87-78: Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό - Αγωνία για τον Νέντοβιτς

Άλμπα-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 87-78: Δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό - Αγωνία για τον Νέντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον καταιγιστικό ρυθμό της Άλμπα Βερολίνου, κρατήθηκε στο ματς χάρη στον εκπληκτικό Νεμάνια Νέντοβιτς (27 πόντοι), αλλά όχι μόνο ηττήθηκε, αλλά είδε και τον Σέρβο να αποχωρεί 2 λεπτά πριν από το τέλος μετά από πτώση στο παρκέ, όπου γύρισε τον αστράγαλό του.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Βερολίνο για να παίξει για το γόητρό του, να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τουλάχιστον να αποφύγει την τελευταία θέση ανάμεσα στις 15 ομάδες που έχουν απομείνει μετά την αποχώρηση των ρώσικων.

Ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη πρίφτη παρουσίασε και πάλι τα ίδια παιδικά συμπτώματα που βλέπουμε από την αρχή της χρονιάς. Χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (16 επιθετικά η Άλμπα), κάκιστη άμυνα κόντρα στον καταιγιστικό ρυθμό που επέβαλαν οι Γερμανοί και στην επίθεση ένας Νεμάνια Νέντοβιτς (27 πόντοι) ολομόναχος.

Ωστόσο, η ήττα στη Γερμανία θα είναι το λιγότερο για τον Παναθηναϊκό... Δύο λεπτά πριν το τέλος ο Σέρβος γκαρντ πάτησε το πόδι αντιπάλου, σωριάστηκε στο παρκέ και έδειχνε να πονάει πολύ, λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό!

Λίγο αργότερα, σηκώθηκε, φάνηκε να πατάει το πόδι του και να κουτσαίνει λίγο και όλοι περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί...

Η εξέλιξη του αγώνα

Με το ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός θα έχει πρόβλημα. Μπορεί οι «πράσινοι» να μπήκαν φουριόζοι στο παρκέ επιθετικά, αλλά ακολούθησαν τον γρήγορο ρυθμό παιχνιδιού που βολεύει την Άλμπα Βερολίνου και αργά ή γρήγορα θα είχαν πρόβλημα. Με τον Νέντοβιτς να έχει γρήγορες αποφάσεις με ντράιβ ή με δημιουργία προς τον Παπαγιάννη η ομάδα του Πρίφτη προηγήθηκε με 2-5 και 7-9, αλλά μετά το 11-11 στο 6’ «έσβησε».

Η Άλμπα με τον θηριώδη Κουμάντζε να περνά στο παρκέ και να κλείνει τη γερμανική ρακέτα, που μέχρι τότε ήταν αφύλακτη διάβαση, αλλά να κυριαρχεί και επιθετικά, έτρεξε ένα σερί 17-2 στο τελευταίο 4λεπτο της πρώτης περιόδου (28-13). Διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε εντός παιδιάς, παρά μόνο με 2 βολές του Ουάιτ.

Η άμυνα ζώνης που επέλεξε ο Δημήτρης Πρίφτης σε μια προσπάθεια να βρει λύσεις για να ελέγξει τον επιθετικό ρυθμό της Άλμπα, σε συνδυασμό με τον επιθετικό οίστρο του Νεμάνια Νέντοβιτς, άλλαξαν εντελώς την εικόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Σέρβος γκαρντ έβαζε την μπάλα στο καλάθι και κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο (14 πόντοι στην περίοδο), η ζώνη εγκλώβισε τους παίκτες της γερμανικής ομάδας και το 37-23 στο 14’ έγινε 37-34 σε λιγότερο από 3 λεπτά.

Σε εκείνο το σημείο η Άλμπα ξέφυγε ξανά με 8 πόντους (42-34), αλλά ένα νέο μίνι σερί 0-6, έφερε τη διαφορά στο δίποντο, με τον Μέικον όμως να κάνει ένα αχρείαστο φάουλ (νόμιζε λανθασμένα πως είχε να «δώσει» ένα) και το ημίχρονο να κλείνει στο 44-40. Ένα ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ούτε ένα επιθετικό ριμπάουντ, σε αντίθεση με την Άλμπα που μάζεψε 9, με τον Κουμάντζε να κλείνει το 20λεπτο με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Παπαγιάννης με 2 πόντους και μόλις 1 ριμπάουντ.

Η τρίτη περίοδος ωστόσο δεν ήταν συνέχεια όσων είχαν προηγηθεί. Η Άλμπα προσαρμόστηκε στην άμυνα ζώνης, συνέχισε να κάνει θραύση στο επιθετικό ριμπάουντ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το πρώτο του λίγο πριν τη λήξη της περιόδου με φόλοου κάρφωμα του Παπαγιάννη. Κάπως έτσι η διαφορά ανέβηκε και πάλι σε διψήφια επίπεδα (61-50 στο 27’) με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο -14 για τον Παναθηναϊκό (69-55). Η απελπιστικά κακή άμυνα των «πράσινων» στον γρήγορο ρυθμό των Γερμανών συνεχίστηκε και στην 4η περίοδο, αφού μόλις η διαφορά έπεσε κάτω από τους 10 πόντους με τρίποντο του Ουάιτ (73-64 στο 35’) ακολούθησαν δύο σερί τρίποντα των Γερμανών και ουσιαστικά τέλειωσαν το ματς (87-78).

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 44-40, 69-55, 87-78

ΔΗΜΟΦΙΛΗ