ΣΠΟΡ

Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ 2-1: Ζωντανός για το θαύμα στην Τούμπα

Μαρσέιγ-ΠΑΟΚ 2-1: Ζωντανός για το θαύμα στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 2-1 στη Μασσαλία, αλλά το γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί στο 48' ασφαλώς τον κρατάει ζωντανό, για να πάρει την τεράστια πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα. 

Στο 45' όλα έμοιαζαν καταστροφικά για τον ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο το γκολ του Παγέτ, έμοιαζε μαχαιριά στην καρδιά. Στο φινάλε, η ήττα με 2-1 από τη Μαρσέιγ, ναι μεν, είναι ήττα, αλλά όχι καταδικαστική.

Ο ΠΑΟΚ με το γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί, μείωσε νωρίς στο δεύτερο μέρος, άγγιξε και το 2-2, πάγωσε και άγχωσε τους Γάλλους παίκτες και οπαδούς στο «Βελοντρόμ» και τώρα πάει σε μία εβδομάδα, στο καμίνι της Τούμπας, να διεκδικήσει την πρόκριση. Το θαύμα για τα ημιτελικά. Με την εικόνα που είχε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, ασφαλώς και μπορεί.

Σχηματισμοί

Η Μαρσέιγ παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Μανταντά στο τέρμα, δεξί μπακ ο Λιρόλα κι αριστερό ο Κολάσινατς. Στόπερ οι Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ και στα χαφ οι Γκεντουζί, Γκουεγέ, Ζέρσον και στην επίθεση οι Μπακαμπού, Παγέτ, Ουντέρ.

Ο ΠΑΟΚ είχε τους 9 από τους 11 που ξεκίνησαν στη Γάνδη. Ο Λουτσέσκου επέλεξε και πάλι τον Μπίσεσβαρ, μπροστά από τον Βιεϊρίνια, ενώ ξεκίνησαν οι Ζίβκοβιτς, Κούρτιτς, αντί των Μουργκ, Σβαμπ σ’ εκείνο το ματς. Στο τέρμα, λοιπόν, ήταν ο Πασχαλάκης, δεξί μπακ ο Λύρατζης, αριστερό ο Βιεϊρίνια και στόπερ οι Ίνγκασον, Κρέσπο. Στα χαφ οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς, δεξιά ο Ζίβκοβιτς, αριστερά ο Μπίσεσβαρ και ο Αουγκούστο πίσω από τον Άκπομ.

Η Μαρσέιγ με την καυτή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί της μπήκαν δυνατά και μόλις στο 1’ σουτ του Μπακαμπού μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Η Μαρσέιγ πίεζε, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και στο 13’ έγινε το 1-0. Εξαιρετική κάθετη του Παγέτ, ο Ζέρσον, σε οριακή θέση, στόπαρε και με αριστερό σουτ στη γραμμή της περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-0.

Ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε, άλλαζε πάσες, αλλά ήταν εντελώς επιπόλαιος στην τελική επιλογή κι ακίνδυνος επιθετικά. Στο 27’ σουτ του Παγέτ έφυγε ψηλά άουτ και στο 30’ ο Πασχαλάκης έβγαλε το αριστερό πλασέ του Ουντέρ στο τετ α τετ, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Αουγκούστο στο κέντρο.

Στο 35' ο Κρέσπο σταμάτησε σωτήρια τον Μπακαμπού.

Γκάφα ο Ίνγκασον, γκολ ο Παγέτ

Στο 45’ έγκλημα του ΠΑΟΚ, το τιμώρησε ο Παγέτ με απίθανο σουτ στο χειρότερο χρονικά σημείο. Ο Ίνγκασον σε μία εύκολη φάση, δεν συνεννοήθηκε με τον Πασχαλάκη, πανικοβλήθηκε και για παίκτη της αξίας του παραχώρησε ένα αστείο κόρνερ.

Ο Ουντέρ εκτέλεσε το κόρνερ 7-8 μέτρα εκτός περιοχής κι ο Παγέτ με εκπληκτικό δεξί σουτ, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Πασχαλάκη για το 2-0.

Ο Λουτσέσκου έριξε στη μάχη τον Ομάρ Ελ Καντουρί σε ρόλο επιτελικού και γύρισε πιο πίσω τον Αουγκούστο. Ο έμπειρος Μαροκινός άσος, λοιπόν, μείωσε στο 48’. Ο Λύρατζης έκλεψε, ο Ζίβκοβιτς έκανε τακουνάκι στον Ελ Καντουρί κι αυτός με τρομερό δεξί σουτ εντός μεγάλης περιοχής εκτέλεσε τον Μανταντά για το 2-1.

Στο 58’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 2-2. Τρομερή κυκλοφορία και κάθετη στον Άκπομ, που ενδεχομένως ήταν εκτεθειμένος, αλλά δεν σηκώθηκε σημαία, το σκαφτό πλασέ του Άγγλου έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι...

Στο 67’ σουτ του Παγέτ από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 74’ φάουλ σε καλό σημείο, του Παγέτ, κόντραρε στα σώματα, νέο αριστερό αδύναμο σουτ του Παγέτ, απέκρουσε προσωρινά ο Πασχαλάκης και κατέληξε κόρνερ.

Στο 94' ο Μιτρίτσα έκανε τρομερή κούρσα, αλλά πριν γυρίσει σε αμαρκάριστο συμπαίκτη του, τον ανέτρεψε ο Ζέρσον, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Δεν θα παίξει στη ρεβάνς, αλλά ούτως ή άλλως, δεν θα έπαιζε με την πρώτη κίτρινη, διότι συμπλήρωσε.

Μαρσέιγ (Χόρχε Σαμπάολι): Μανταντά, Λιρόλα (63’ Ρονγκιέρ), Κολάσινατς (63’ Καμαρά), Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Γκεντουζί, Γκουεγέ, Ζέρσον, Μπακαμπού (46’ Ντινγκ), Παγέτ, Ουντέρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Τσιγγάρας (46’ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75’ Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Άκπομ (75’ Τσόλακ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ