ΣΠΟΡ

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 59-62: Γλυκός θρίαμβος στην Πόλη σε μια πικρή χρονιά

Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 59-62: Γλυκός θρίαμβος στην Πόλη σε μια πικρή χρονιά
INTIME

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην Πόλη τη φετινή κάκιστη ευρωπαϊκή χρονιά του, με τον Ντάριλ Μέικον να σκοράρει για τρεις στην εκπνοή, μετά από μια ακόμα μεγαλειώδη εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη.   

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να κλείσει τη χειρότερη ευρωπαϊκή χρονιά της ιστορίας του με ψηλά το κεφάλι και αποφεύγοντας την τελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά και να πάρει ψυχολογία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παρότι προερχόταν από μια κακή εμφάνιση στο Βερολίνο και δεν είχε στη διάθεσή της τον ποιοτικότερο παίκτη της, τον Νεμάνια Νέντοβιτς, ενώ έχασε και τον Σαντ Ρος από το πρώτο ημίχρονο με τραυματισμό, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έδειξε καλό πρόσωπο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στα τελευταία λεπτά και τα κατάφερε!

Με κορυφαίους τους Γιώργο Παπαγιάννη (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 4 τάπες, 3 κλεψίματα) και Ιωάννη Παπαπέτρου (21 πόντοι, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ), αλλά και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Ντάριλ Μέικον, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο καλάθι στην εκπνοή, ο Παναθηναϊκός πήρε μια σπουδαία νίκη στην Πόλη και τερμάτισε πάνω από Ζαλγκίρις και Βιλερμπάν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με κάρφωμα του Παπαγιάννη από εξαιρετική ασίστ του Παπαπέτρου, ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο 4' (7-9) και δεν ξαναέχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Βέβαια, δεν κατάφερε να χτίσει μια αξιόλογη διαφορά (έπαιξε ρόλο και ο τρόπος που σφύριζαν οι διαιτητές, καθώς οι Τούρκοι χρεώθηκαν μόλις 3 φάουλ σε ένα 20λεπτο). Το μέγιστο προβάδισμα ήταν δύο φορές το +7 (7-14 στο 6' και 27-34 στο 15'), αλλά είχε τον έλεγχο του αγώνα, με πολύ καλή άμυνα και σωστές επιλογές τις περισσότερες φορές στην επίθεση.

Κυρίως λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του αρχηγού του σε αυτό το διάστημα. Ο αρχηγός των πράσινων τελείωσε το δεκάλεπτο με 15 πόντους με 6/7 σουτ (2/2 τρίποντα), αλλά και 4 ασίστ, ενώ κομβικοί ήταν και οι Παπαγιάννης (6 πόντοι, 7 ριμπάουντ), Έβανς (6 πόντοι, 4 ριμπάουντ).

Το πρόβλημα που προέκυψε με τον Σαντ Ρος, τη στιγμή που απουσίαζαν Νέντοβιτς και Γιόβιτς, πλήγωσε τον Παναθηναϊκό, καθώς ούτε οι Μέικον, Μποχωρίδης ήταν σε ιδιαίτερα καλή βραδιά. Η Φενέρ περιόρισε επιθετικά τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη και το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα του Πρίφτη να πάθει ολικό επιθετικό μπλακ άουτ στην τρίτη περίοδο. Πέτυχε μόλις 6 πόντους (0/6 τρίποντα στο δεκάλεπτο), είχε 5 λάθη, ενώ και κάποια ακόμα φαλτσοσφυρίγματα έφεραν την ανατροπή και το 49-44 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Το παιχνίδι είχε πλέον ξεφύγει από τον ρυθμό και τα χέρια των πράσινων και με τον Παπαπέτρου να έχει σιγήσει επιθετικά και έτσι η Φενέρ βρέθηκε για πρώτη φορά στο +8 (56-48) με καλάθι του Φλόιντ. Σε εκείνο το σημείο που το ματς έδειξε να ξεφεύγει οριστικά, Παπαγιάννης και Παπαπέτρου έστειλαν το μήνυμα πως δεν θα παραδοθούν τόσο εύκολα στο τελευταίο τους φετινό ευρωπαϊκό ματς. Με μεγάλες άμυνες και αλλά και καρφώματα του Έλληνα σέντερ, το τριφύλλι μείωσε και με καλάθι του Παπαπέτρου 1:30 πριν το τέλος πήρε ξανά προβάδισμα (58-59). O Βέσελι ισοφάρισε με μια βολή, αλλά ο Ντάριλ Μέικον που ήταν απίστευτα άστοχος σε όλο το ματς, σκότωσε τους Τούρκους με ένα τρίποντο στην εκπνοή

Δεκάλεπτα: 20-22, 32-38, 49-44, 59-62.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ