ΣΠΟΡ

ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ: Πειθαρχικές διαδικασίες της UEFA - Με κόσμο το ματς στην Τούμπα

ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ: Πειθαρχικές διαδικασίες της UEFA - Με κόσμο το ματς στην Τούμπα
Στη Γαλλία θεωρούν εξαιρετικά αμφίβολη την παρουσία οπαδών της Μαρσέιγ στην Τούμπα, INTIME

Με κόσμο θα διεξαχθεί ο δεύτερος αγώνας στην Τούμπα για τα προημιτελικά του Europa Conference League, παρά το γεγονός ότι η UEFA κίνησε πειθαρχικές διαδικασίες.

Τα όσα απαράδεκτα έγιναν στο Βελοντρόμ, δεν έπρεπε και δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Η UEFA γνωστοποίησε με ανακοίνωση της ότι άνοιξε φάκελο για τα επεισόδια στη Μασσαλία κι αναμένεται να καλέσει σε απολογία τη Μαρσέιγ και τον ΠΑΟΚ.

Η εκδίκηση της Πειθαρχικής Επιτροπής θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη (20/4), ήτοι έξι ημέρες μετά τη ρεβάνς στην Τούμπα. Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν προκύπτει ανησυχία για τη ρεβάνς, όσον αφορά στην παρουσία των φίλων του «Δικεφάλου του Βορρά».

Μάλιστα, στον ΠΑΟΚ εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι εκτός απροόπτου δεν θα υπάρξει θέμα τιμωρίας της έδρας, ακόμα και σε ενδεχόμενη πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Η ανακοίνωση της UEFA:

Κατηγορίες κατά της Μαρσέιγ:

- Ρίψη αντικειμένων - Άρθ. 16(2)(β)

- Ρίψη πυροτεχνημάτων - Άρθ. 16(2)

- Επεισόδια - Άρθ. 16(2)

- Μη τήρηση της ύπαρξης ελεύθερων περασμάτων - Άρθ. 38 SSR

Κατηγορίες κατά του ΠΑΟΚ:

- Ρίψη αντικειμένων, Άρθ. 16(2)(β)

- Ρίψη πυροτεχνημάτων, Άρθ. 16(2)(c)

- Πράξεις που προκάλεσαν ζημιές, άρθ. 16(2)(στ)

- Επεισόδια, Άρθ. 16(2)(η)

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA (CEDB) θα αποφασίσει για το θέμα εν ευθέτω χρόνω»

«Δεν θα υπάρξει ταξίδι στην Ελλάδα»

Μολονότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κάποια απόφαση, στη Γαλλία θεωρούν εξαιρετικά αμφίβολη την παρουσία οπαδών της Μαρσέιγ στην Τούμπα, για τον δεύτερο αγώνα των «8» του Europa Conference League. Αυτό εκφράζεται στα ΜΜΕ της χώρας, τα οποία υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.

«Ξέρουμε πώς να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις, αλλά αυτό μοιάζει σαν να πηγαίνουμε σε ενέδρα» φέρεται να τόνισε ανώνυμη πηγή από τη διοίκηση της Μαρσέιγ.

Το RMC αναφέρει σε ρεπορτάζ του ότι η ελληνική αστυνομία θα ανάψει «κόκκινο» για τον ερχόμενο των οπαδών της ΟΜ, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μολονότι η Μαρσέιγ δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα την είδηση, ήδη σύνδεσμοι φίλων της ομάδας ενημερώνουν τα μέλη τους ότι δεν θα υπάρξει ταξίδι στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ