ΣΠΟΡ

Η πόλη του Λέστερ στους δρόμους πανηγυρίζει για το πρώτο πρωτάθλημα Αγγλίας!

Η πόλη του Λέστερ στους δρόμους πανηγυρίζει για το πρώτο πρωτάθλημα Αγγλίας!
Reuters / Darren Staples Livepic

Η πόλη του Λέστερ ζει απίστευτες στιγμές από την ώρα της λήξης του αγώνα της Τσέλσι και της Τότεναμ και το τελικό 2-2 που χάρισε τον τίτλο και μαθηματικά στον σύλλογο της πόλης. Ένα ξέφρενο γλέντι έχει στηθεί σε παμπ, δρόμους και σπίτια της Αγγλικής πόλης για το πρώτο πρωτάθλημα στα 132 χρόνια της ιστορίας της Λέστερ.

Η αρχή έγινε στις παμπ του Λέστερ, όπου είχαν μαζευτεί οι οπαδοί της ομάδας και παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα την συγκλονιστική εξέλιξη στον αγώνα του Στάμφορντ Μπριτζ. Το 2-2 του Αζάρ λίγο πριν το τέλος και το σφύριγμα της λήξης απλά έκανε τους οπαδούς να τρελλαθούν!

Στο σπίτι του Βάρντι οι παίκτες έκαναν ακόμη χειρότερα από τους πιο ένθερμους οπαδούς, αφού κατάφεραν να πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική έκπληξη όλων των εποχών, κάτι που παραδέχεθηκε και ο Γκάρι Λίνεκερ. Η εταιρία αθλητικών ειδών που ντύνει τον σύλλογο ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα στις "αλεπούδες".

Έχασαν το μυαλό τους οι παίκτες της Λέστερ με την ισοφάριση του Αζάρ. Ο αρχηγός Γουές Μόργκαν ανέβασε βίντεο την στιγμή που τον τραβάνε από τα πόδια μέσα στο σπίτι!

Με το σφύριγμα της λήξης όλοι ξεχύθηκαν στους δρόμους. Με τα πόδια ή με τα αυτοκίνητα τους πανηγύρισαν έξαλλα την τεράστια αυτή επιτυχία.

Μια "ιερή μανία" έχει καταλάβει τους φιλάθλους της Λέστερ που δεν κάνουν ό,τι τρελλό μπορεί κανείς να φανταστεί για να εκδηλώσουν την χαρά τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Εκτός από το κέντρο της πόλης και το σπίτι της Λέστερ, το King Power Stadium είναι ο τόπος συνάντησης για όλους τους φίλους της ομάδας, μικρούς και μεγάλους. Να φωνάξουν, να τραγουδήσουν, να πανηγυρίσουν.

Κανείς δεν πρόκειται βέβαια να κοιμηθεί αυτό το βράδυ. Η 2 Μαΐου του 2016 θα είναι μια ημέρα που θα μνημονεύουν για πολλά χρόνια οι ιστορικοί του ποδοσφαίρου. Τα πρωτοσέλιδα του Αγγλικού Τύπου, που κυκλοφόρησαν λίγο μετά τις 2.00 ώρα Ελλάδας είχαν για κεντρικό θέμα βέβαια την Λέστερ.


(Κάντε κλικ δύο φορές για να δείτε αναλυτικά κάθε πρωτοσέλιδο από τις αγγλικές εφημερίδες)

*Υπάρχουν και κάποιοι που δεν πανηγυρίζουν...σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι τρεις μεγαλύτερες εταιρίες στοιχημάτων στην Αγγλία θα κληθούν να πληρώσουν γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ σε όσους είχαν την έμπνευση να ποντάρουν στην Λέστερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ