ΣΠΟΡ

Πορτογαλία: Σάλος με 15χρονο Ρώσο οδηγό καρτ που χαιρέτισε ναζιστικά - Ζήτησε συγγνώμη

Πορτογαλία: Σάλος με 15χρονο Ρώσο οδηγό καρτ που χαιρέτισε ναζιστικά - Ζήτησε συγγνώμη
Ο 15χρονος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του λέγοντας πως δεν είναι ναζιστής Screengrab

Σάλος ξέσπασε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Karting της FIA στην Πορτογαλία την Κυριακή, όταν ένας 15χρονος Ρώσος χαιρέτισε ναζιστικά μετά τη νίκη του αγώνα.

Ο Αρτέμ Σεβεριούκχιν που έφερε φορούσε το εθνόσημο της Ιταλίας και έκανε την κίνηση αυτή την ώρα που βρισκόταν στο βάθρο κατά την τελετή απονομής των βραβείων και ενώ έπαιζε ο εθνικός ύμνος της χώρας.

Ο νεαρός αγωνιζόταν με ιταλική άδεια αφού το διοικητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), απαγόρευσε στους οδηγούς να αγωνίζονται με ρωσική σημαία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται πως μετά τον ναζιστικό χαιρετισμό γελά και κάνει πλάκα κοιτώντας προς το πλήθος.

Ο 15χρονος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του λέγοντας πως δεν είναι ναζιστής.

«Δεν είναι αλήθεια, δεν έχω υποστηρίξει ποτέ τους Ναζί, θεωρώ πως διέπραξαν ένα από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε, προσθέτοντας ότι απλά γιόρταζε τη νίκη του με τον κόσμο.

«Ξέρω ότι είμαι ανόητος και είμαι έτοιμος να τιμωρηθώ, αλλά σε παρακαλώ πιστέψτε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση στις ενέργειές μου. Δεν υποστηρίζω τον ναζισμό ή τον ρατσιμό».

https://www.instagram.com/p/CcNrTrDDcpB

Η FIA επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για την «απαράδεκτη συμπεριφορά» του και είπε ότι «θα ενημερώσει σύντομα για τα περαιτέρω βήματα που θα ληφθούν».

Ο έφηβος αγωνιζόταν για την Ward Racing, με την σουηδική ομάδα να καταδικάζει την πράξη του και να ανακοινώνει πως θα τερματίσει το συμβολαιό του.

Παράλληλα, η ομάδα ζητάει συγγνώμη από όσους στεναχωρήθηκαν από την κίνηση του αθλητή.

Russian driver, 15, under investigation, apologizes but denies making Nazi salute atop podium

ΔΗΜΟΦΙΛΗ