ΣΠΟΡ

To ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στον μπασκετικό Παναθηναϊκό - Το «ευχαριστώ» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

To ΟΑΚΑ για 49 χρόνια στον μπασκετικό Παναθηναϊκό - Το «ευχαριστώ» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Έπειτα από συμφωνία του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, θα της παραχωρηθούν για 49 χρόνια οι εγκαταστάσεις του κλειστού μπάσκετ στο ΟΑΚΑ (σχετική νομοθετική ρύθμιση θα έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα).

Η παραχώρηση εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, η οποία συντελείται με το πλέον επωφελή τρόπο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Το γήπεδο θα παραμένει στη διάθεση της Ομοσπονδίας, για την εξυπηρέτηση των αναγκών της σε αγώνες και προπονήσεις των εθνικών ομάδων και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών κατασκευάστηκε το 1995 και έχει χωρητικότητα 18.500 θέσεων (2.000 πτυσσόμενες), και 300 θέσεων για δημοσιογράφους και 450 θέσεις VIP.

Είναι κατασκευασμένο σε 6 επίπεδα, με τις διαστάσεις της κεντρικής σάλας να είναι 40 μ. x 70 μ. Το παρκέ του αγωνιστικού χώρου έχει διαστάσεις 28,2 μ. x 15 μ. Το γήπεδο έχει 54 θύρες για φιλάθλους, 2 για ομάδες, 1 για επίσημους και 1 για δημοσιογράφους. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν προσβασιμότητα σε όλες τις θύρες του μεσαίου διαζώματος.

Είναι αξιοσημείωτο πως η διακριτική οροφή σε σχήμα «Α» στηρίζεται σε τέσσερις τεράστιους πυλώνες. Ο καθένας έχει ύψος 35 μέτρα, και απέχουν μεταξύ τους 108 μέτρα. Σύμφωνα με την Υφυπουργείο Αθλητισμού είναι το μεγαλύτερο κλειστό γυμναστήριο αυτού του τύπου στον κόσμο. Το γυμναστήριο είναι επίσης κατασκευασμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε άφθονο φυσικό φως να εισέρχεται στο εσωτερικό του, κατά τη διάρκεια της μέρας.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Έγινε πράξη το μεγαλύτερο όνειρο των Παναθηναϊκών

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ευχαρίστησε τους στενούς του συνεργάτες για τη σκληρή δουλεία που έκαναν ώστε να πραγματοποιηθεί το όνειρο όλων των Παναθηναϊκών.

Παράλληλα ο Δημήτρης Γιαννακούπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον Γ.Γ. της κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη για την εκπλήρωση της συμφωνίας.

https://www.instagram.com/p/CcXu6kHMW7s

«Όσο και να σε λοιδορούν, όσο και να σε πολεμάνε με λάσπη και ψέματα, οι πράξεις είναι αυτές που μένουν και γράφουν την ιστορία.

Μετά από 450 εκ., μετά από 6 Ευρωπαϊκά, μετά από 27 χρονιά σερί τίτλων έρχεται και ως τελευταίο λιθαράκι το βασικό θεμέλιο για το μέλλον ενός αυτόφωτου, αυτοδύναμου αλλά και αυτάρκη Παναθηναϊκού.

Ήρθε η ώρα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποκτά το δικό του γήπεδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους συνεργάτες μου Παναγιώτη Μπόμη και Μαργαρίτα Θάνου και το επιτελείο τους, που επί ένα χρόνο και βάλε δούλευαν σκληρά ώστε σήμερα να γίνει πράξη το μεγαλύτερο όνειρο των Παναθηναϊκών.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Γ.Γ. της κυβέρνησης Γρήγορη Δημητριάδη διότι χωρίς την πολιτική βούλησή τους κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί», αναφέρει στην ανάρτησή του ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ