ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο - Στο Νο1 του ταμπλό της Βαρκελώνης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Μόντε Κάρλο - Στο Νο1 του ταμπλό της Βαρκελώνης
Με... βασιλική εμφάνιση στο Πριγκιπάτο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ AP Photo/Daniel Cole

Στο Νο1 του ταμπλό του τουρνουά Barcelona Open βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έμαθε το «μονοπάτι» ως τον τελικό του ATP 500. Σήμερα κέρδισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ 2-0 σετ (6-4, 6-2) στον δεύτερο ημιτελικό του Monte Carlo Masters και δηλώνει αποφασισμένος να κάνει το back to back στον τελικό της Κυριακής.

Με... βασιλική εμφάνιση στο Πριγκιπάτο, ο Έλληνας τενίστας «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και την Κυριακή (17/04, 15:30) απέναντι στον Νταβίντοβιτς Φοκίνα θα επιδιώξει να κάνει το back to back στο 1000άρι τουρνουά της ATP.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ψύχραιμος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά αβίαστα λάθη του Ζβέρεφ και πήρε πανεύκολα μία σπουδαία νίκη.

Αποφασισμένος για το τρόπαιο του Μόντε Κάρλο

Αποφασισμένος να κάνει το back to back στο Monte Carlo Masters δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη μεγάλη νίκη του επί του Ζβέρεφ.

Αναλυτικά όσα είπε ο 23χρονος πρωταθλητής:

-Για το γεγονός ότι λίγες ώρες πριν το ματς με τον Ζβέρεφ, έδωσε μεγάλη μάχη με τον Σβάρτσμαν: «Δεν ξέρω αν ο αγώνας με τον Ντιέγκο μου έδωσε ρυθμό σήμερα. Η αλήθεια είναι ότι έπαιξα πολύ καλά, με σωστές εμπνεύσεις στο γήπεδο. Ξέρω, ότι την Κυριακή θα έχω απέναντί μου έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο και θα προσπαθήσω να πάρω το καλύτερο που μπορώ από τον σημερινό αγώνα, για να το μεταφέρω και στον τελικό».

-Για τον τρόπο που αγωνίζεται στο χώμα ανέφερε: «Προσπαθώ πάντα να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό, χωρίς να σκέφτομαι υπερβολικά τα χτυπήματά μου. Ξέρω πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το σερβίς μου σαν όπλο και τα χτυπήματά μου από τη βασική γραμμή, ενώ είναι μπόνους τα ανεβάσματα στο φιλέ.».

-Για τον Αλεχάντο Νταβίντοβιτς Φοκίνα, σχολίασε: «Βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, τον έχω αντιμετωπίσει και στο παρελθόν, όμως τώρα, είναι σαφέστατα βελτιωμένος σε σχέση με την τελευταία φορά που παίξαμε. Θα τα δώσω όλα για να κερδίσω ξανά αυτό το τρόπαιο.»

Στο Νο1 του ταμπλό της Βαρκελώνης

Το δεύτερο χωμάτινο τουρνουά της ATP είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα (18/04-24/04), με τον Έλληνα τενίστα να στοχεύει στον πρώτο του τίτλο σε «500άρι».

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη σεζόν «άγγιξε» το τρόπαιο στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, αλλά ηττήθηκε μετά από μεγάλη μάχη με τον μεγάλο απόντα της φετινής διοργάνωσης, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς πέρασε «bye» από τον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ίλια Ιβάσκα (Νο44) και τον Πέδρο Μαρτίνεθ (Νο45).

Στη συνέχεια αναμένεται να βρει στον δρόμο του τον Γκριγκό Ντιμιτρόφ, ενώ αν φτάσει στα προημιτελικά το πιθανότερο σενάριο είναι να αντιμετωπίσει έναν εκ των Κάρλος Αλκαράθ και Ρομπέρτο Μπασιλασβίλι. Στα ημιτελικά, θα τον περιμένει πιθανότατα ένας από τους Κάμερον Νόρι και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ.

Στην άλλη πλευρά του ταμπλό ξεχωρίζουν οι Κάσπερ Ρουντ, Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, τους οποίους ο Τσιτσιπάς μπορεί να βρει στον δρόμο του μόνο στον τελικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ