ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Πρίγκιπας» στο χώμα με back to back στο Μόντε Κάρλο

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Πρίγκιπας» στο χώμα με back to back στο Μόντε Κάρλο

Ονειρεμένο ξεκίνημα στη χωμάτινη σεζόν για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που με το πόδι κολλημένο στο «γκάζι», παίζοντας υπέροχο τένις επικράτησε 2-0 σετ του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα και έκατσε ξανά στον… θρόνο του στο Monte Carlo Masters.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Νο 5 του κόσμου, παρουσιάστηκε σοβαρός και αποφασισμένος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση πήρε τη νίκη με 6-3, 7(7)-6(3) κόντρα στον Ισπανό και κατάφερε να κάνει το back-to-back στο 1000άρι τουρνουά της ATP στο Μονακό.

Ο Τσιτσιπάς έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και στο Μόντε Κάρλο και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο μέσα στο 2022 και τον συνολικά όγδοο της καριέρας του.

Η εμπειρία του Τσιτσιπά έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε μια μεγάλη μάχη κόντρα στον Ισπανό, ο οποίος στην παρθενική του παρουσία σε τελικό τουρνουά ATP τα έδωσε όλα. Στα κρίσιμα σημεία, όμως, ο Έλληνας τενίστας ήταν καλύτερος κι έφτασε δίκαια στον τίτλο.

Παράλληλα, εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, θα πάρει 836.335 ευρώ, ενώ ο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα κέρδισε ως φιναλίστ 456.720 ευρώ.

O Φοκίνα έκανε νωρίς break, αλλά το Νο5 του κόσμου βρήκε άμεση απάντηση και με σερί 8-1 στους πόντους προηγήθηκε με 3-2. Με νέο break έκανε το 5-3, για να κλείσει στο σερβίς του το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς ο Ισπανός τενίστας ανέβασε την απόδοση του κι έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, μολονότι ξεκίνησε με break. Ο Φοκίνα κέρδισε τρία σερί games για να προηγηθεί με 3-2, ενώ έκανε break όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο.

Συγκεκριμένα, επέστρεψε από το 5-4 και προηγήθηκε με 6-5, αλλά ο Τσιτσιπάς κράτησε, έστω και δύσκολα, το σερβίς του, καθώς χρειάστηκε τρεις σερί πόντους για στείλει το ματς στο tie break. Εκεί, μίλησε η εμπειρία του Έλληνα πρωταθλητή, ο οποίος κυριάρχησε με 7-3.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ