ΣΠΟΡ

Σύρραξη στο φινάλε του αγώνα της Ατλέτικο Νασιονάλ με την Ουρακάν για το Λιμπερταδόρες

Σύρραξη στο φινάλε του αγώνα της Ατλέτικο Νασιονάλ με την Ουρακάν για το Λιμπερταδόρες
Reuters / Fredy Builes

Η Ατλέτικο Νασιονάλ κέρδισε την Ουρακάν με 4-2 στην φάση των "16" του Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά οι παίκτες της ομάδας από την Αργεντινή δεν συγκράτησαν τα νεύρα τους, προκαλώντας γενική σύρραξη στο κέντρο του γηπέδου αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης στην Κολομβία.

Πέτρα του σκανδάλου θεωρήθηκε από τους ποδοσφαιριστές της Ουρακάν ο διαιτητής από την Βενεζουέλα Χοσέ Αργκότε, από τον οποίο είχαν παράπονα για τα σφυρίγματά του στην διάρκεια του 90λεπτου, αλλά και τον πειθαρχικό έλεγχο, κατηγορώντας τον ότι προστάτευε του γηπεδούχους.

Με το σφύριγμα της λήξης οι άνδρες της Αστυνομίας έσπευσαν γύρω από τον διαιτητή για να τον προστατεύσουν καθώς συγκεντρώθηκαν οι παίκτες της Ουρακάν για να διαμαρτυρηθούν σε έντονο ύφος. Με τα πνεύματα τεταμένα δεν ήθελε πολύ να ξεσπάσει μια γενικευμένη σύρραξη.

Για αρκετά λεπτά έπεφτε πολύ ξύλο στο κέντρο του γηπέδου, αρχικά με παίκτες της Ουρακάν και άνδρες ασφαλείας, καθώς οι Κολομβιανοί δεν θέλησαν να ρισκάρουν να αποκλειστούν από την διοργάνωση λόγω επεισοδίων. Όμως η κατάσταση ξέφυγε, και οι φιλοξενούμενοι κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση από ανθρώπους της Νασιονάλ ενώ κατευθύνονταν στα αποδυτήρια. Στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 0-0.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ