ΣΠΟΡ

Formula 1: Τρομερός ο Φερστάπεν πήρε την pole position στο Grand Prix της Ίμολα

Formula 1: Τρομερός ο Φερστάπεν πήρε την pole position στο Grand Prix της Ίμολα
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Red Bull έχασε την πρωτοπορία στην εκκίνηση από τον Σαρλ Λεκλερ, ωστόσο έκανε την αντεπίθεσή του και πήρε τη νίκη AP Photo/Luca Bruno

Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε από το ξεκίνημα του sprint race την πρωτοπορία από τον Σαρλ Λεκλέρ, αλλά έμεινε κοντά και με προσπέραση ένα γύρο πριν το φινάλε πήρε μεγάλη νίκη και την pole position στο Grand Prix της Formula 1, στην Ίμολα της Ιταλίας.

Το πιο εντυπωσιακό και ανατρεπτικό sprint race που έχουμε δει την τελευταία διετία ήταν αυτό στην Ιμολα, με τον Λεκλέρ να κάνει εκκίνηση... πρωταθλητή και να αφήνει δεύτερο τον Φερστάπεν, με τον Πέρεθ να ανεβαίνει 5ος από 8ος που είχε ξεκινήσει και να δείχνει πως τόσο αυτός όσο και η Red Bull Racing βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση.

Αντιθέτως, οι Μercedes ολοένα και έχαναν έδαφος, δεν μπορούσαν να πλησιάσουν καν τη δεκάδα, ούτε και τη βαθμολογούμενη οκτάδα και συνεχίζουν να απογοητεύουν τους fans τους.

Ο Λεκλέρ σε όλη τη διάρκεια του sprint race έδειχνε να διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας, κρατώντας σε απόσταση 1-1,2 δευτερόλεπτα τον Φερστάπεν, ο οποίος όμως λειτούργησε με εξαιρετική στρατηγική.

Δεν έφθειρε τα ελαστικά του, τα κράτησε ζεστά και περίμενε το φινάλε, ώστε να ρίξει τους 4 τελευταίους γύρους τη διαφορά κάτω από το δευτερόλεπτο και έκανε την επίθεσή του σε ζώνη DRS, περνώντας τον Μονεγάσκο και αφήνοντας με τη χαρά τους οπαδούς της Ferrari που κατέκλεισαν την πίστα της Ίμολα.

Οι Πέρες, Σάινθ συμπλήρωσαν την τετράδα, ενώ στην οκτάδα μπήκαν και οι Νόρις, Ρικιάρντο, Μπότας, Μάγκνουσεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ