ΣΠΟΡ

Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, η "βασίλισσα" απέκλεισε την Μάντσεστερ Σ.

Ρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, η "βασίλισσα" απέκλεισε την Μάντσεστερ Σ.
Reuters / Carl Recine Livepic

Η Ρεάλ Μαδρίτης έστω και με το «φτωχό» 1-0 κατάφερε να νικήσει την Μάντσεστερ Σίτυ και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον εφετινό τελικό του Champions League, όπου θα διεκδικήσει το 11ο τρόπαιο της ιστορίας της κόντρα στην Ατλέτικο, σε μια επανάληψη του τελικού της Λισαβόνας πριν από δύο χρόνια.

Παρουσία του Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππου και του «βασιλιά» των κορτ Νόβακ Τζόκοβιτς, η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε δυνατά από το ξεκίνημα για να κλείσει στα καρέ της την Σίτυ και να επιβάλει τον ρυθμό της.

king felipe real


(Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος στο Μπερναμπέου - Πηγή: Reuters / Juan Medina Livepic)

nole real


(Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο αντιπρόεδρος της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι - Πηγή: Reuters / Carl Recine Livepic)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν στο γήπεδο, αλλά την διαφορά έκανε και πάλι ο φορμαρισμένος Γκάρεθ Μπέιλ, που από δύσκολη γωνία σούταρε και με την μπάλλα να βρίσκει το πόδι του Φερνάντο, νίκησε τον Χαρτ στο 20 για το 1-0.

bale goal real


(Το 1-0 του Μπέιλ - Πηγή: Reuters / Paul Hanna Livepic)

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, αλλά το 2ο γκολ που σημείωσαν με τον Σέρχιο Ράμος στο 36 ακυρώθηκε ως οφσάιντ και στην πρώτη ουσιαστικά καλή ενέργεια τους οι «πολίτες» παραλίγο να σημειώσουν το «χρυσό» εκτός έδρας γκολ, αλλά η μπάλα στο σουτ του Φερναντίνιο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Νάβας στο 44.

city fernandinio


(Δοκάρι ο Φερναντίνιο για την Σίτυ στο 44 - Πηγή: Reuters / Sergio Perez Livepic)

Στον ίδιο παθητικό ρόλο συνέχισε η Σίτυ, με την Ρεάλ όμως να μην μπορεί να βάλει γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε, με τον Χαρτ να σταματά τα σουτ.

Modric Hart


(Πηγή: Reuters / Juan Medina Livepic)

Φάση για χαϊλάιτς έγινε και στο 64 με κεφαλιά αρχικά του Μπέιλ στο δοκάρι και στην συνέχεια τον Κριστιάνο όντας οφσάιντ να σκοράρει με τρομερό καρφί, που θα ζήλευαν στο βόλεϊ!

Cristinao real goal


(Πηγή: Reuters / Juan Medina Livepic)

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Ζιντάν δεν θέλησε να ρισκάρει άλλο και η Σίτυ έψαξε το γκολ με καλύτερη φάση το σουτ του Αγκουέρο στο 89, που όμως πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νάβας και το 1-0 να δίνει δίκαια την πρόκριση στην καλύτερη ομάδα.

14038457


(Το γκολ του Ράμος στον τελικό Ρεάλ Μ.-Ατλέτικο Μ. το 2014 - Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / Jose Sena Goulao)

Ο τελικός της 28ης Μαΐου στο Μιλάνο θα είναι επανάληψη του τελικού του 2014, όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης άγγιξε το θαύμα νικώντας μέχρι το 93 την Ρεάλ, αλλά το γκολ του Σέρχιο Ράμος πήγε το ματς στην παράταση, όπου 3 γκολ σφράγισαν το 10ο τρόπαιο στην ιστορία της «βασίλισσας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ