ΣΠΟΡ

Champions League: Πάει Παρίσι η Λίβερπουλ – Όλα τα highlights των ημιτελικών (vids)

Champions League: Πάει Παρίσι η Λίβερπουλ – Όλα τα highlights των ημιτελικών (vids)
Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη «φωτιά» στην Ισπανία, αλλά έκανε την ανατροπή (3-2) κόντρα στη Βιγιαρεάλ και με δύο νίκες έγινε η πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 28 Μαΐου AP/Alberto Saiz

Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη «φωτιά» στην Ισπανία, αλλά έκανε την ανατροπή (3-2) κόντρα στη Βιγιαρεάλ και με δύο νίκες έγινε η πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Παρίσι στις 28 Μαΐου.

Οι «κόκκινοι» μολονότι αγχώθηκαν περισσότερο απ’ ότι θα περίμεναν κι οι ίδιοι «κλείδωσαν» τη 10η παρουσία τους σε τελικό του Champions League.

Οι παίκτες του Κλοπ πήγαν στην Ισπανία με τον «αέρα» που τους έδινε το 2-0 στο Άνφιλντ, αλλά η Βιγιαρεάλ έδειξε γιατί ήταν η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό και λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η ποιότητα της Λίβερπουλ έπαιξε καθοριστικό ρόλο, καθώς με τρία γκολ σε διάστημα λιγότερο του ενός αγωνιστικού τετάρτου ανέτρεψε την κατάσταση κι απέφυγε τα… καρδιοχτύπια.

Οι «Reds» θα διεκδικήσουν το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας του, κάτι που αν καταφέρουν, θα προσπεράσουν την Μπάγερν και θα πιάσουν τη Μίλαν στη δεύτερη θέση. Αμφότερες θα είναι πίσω μόνο από τη Ρεάλ Μαδρίτης (έχει 13). Μάλιστα, η «βασίλισσα» μπορεί να είναι η αντίπαλο της στον τελικό. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ανατρέψει την ήττα (4-3) από τη Μάντσεστερ Σίτι, στον αγώνα ρεβάνς της Τετάρτης (4/5) που θα γίνει στη Μαδρίτη. Αν την πρόκριση πάρουν οι «πολίτες», τότε, θα έχουμε τον τρίτο αγγλικό «εμφύλιο» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί το περσινό, Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι και το Λίβερπουλ – Τότεναμ του 2019.

Τα highlights των ημιτελικών του Champions League

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη (26/4)

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 (2' Ντε Μπράιν, 11' Ζεζούς, 53' Φόντεν, 74' Μπερνάρντο Σίλβα - 33', 82' πεν. Μπενζεμά, 55' Βινίσιους)

Τετάρτη (27/4)

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0 (53' αυτ. Εστουπινάν, 55' Μανέ)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

Τρίτη (3/5)

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 2-3

Τετάρτη (4/5)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι (22:00 - CosmoteSport1HD / Mega)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Σάββατο (28/5)

Στο «Stade de France» του Παρισιού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ