ΣΠΟΡ

Πιθανότητα ματαίωσης του τελικού Κυπέλλου λόγω απεργιών και διαιτητών

Πιθανότητα ματαίωσης του τελικού Κυπέλλου λόγω απεργιών και διαιτητών
ΑΠΕ ΜΜΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Κανείς δεν γνωρίζει πλέον την «τύχη» του τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, μετά την προκήρυξη των απεργιών για το ασφαλιστικό, αλλά και την ανακοίνωση του Υφυπουργού Αθλητισμού σχετικά με τους διαιτητές του αγώνα. Ήδη προς ματαίωση οδεύει η συνέντευξη Τύπου προπονητών και αρχηγών των ομάδων. Πόλεμος ανακοινώσεων των δύο ΠΑΕ.

Ο Σταύρος Κοντονής με δήλωση του έκανε λόγο για μη τήρηση των συμφωνηθέντων στην συνάντηση της 27ης Απριλίου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη και απειλεί με ματαίωση του τελικού αύριο Παρασκευή.

«Αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ στις 27 Απριλίου, τα οποία διασφαλίζουν την ομαλή τέλεση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος και την κοινωνική ειρήνη, και δεν ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο, η Πολιτεία θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τη διεξαγωγή του αγώνα».

Είχε προηγηθεί ο ορισμός από την ΚΕΔ των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου (Αλεξέας-Πετρόπουλος), που όμως δεν είναι εκείνοι, που συνήθως συνοδεύουν τον διεθνή Έλληνα διαιτητή στους Ευρωπαϊκούς αγώνες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ προκάλεσε την αντίδραση του Υφυπουργού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντως στην ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι η συμφωνία που υπάρχει με τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή είχε να κάνει μόνο με τον διαιτητή του αγώνα και αυτός να αποτελεί κοινή επιλογή.

Επιπλέον πρόβλημα με την μετάδοση του τελικού από τον ΟΤΕ TV υπήρχε νωρίτερα μετά την προκήρυξη των απεργιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΣΥ, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για κάποιες σκέψεις αιτήματος μετάθεσης του την Κυριακή, κάτι που επίσης φαίνεται να μην βρίσκει σύμφωνη την ΕΠΟ.

Ματαιώνεται η συνέντευξη Τύπου

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του Στέλιου Μανωλά και του Πέτρου Μάνταλου, ενώ μισή ώρα αργότερα θα ακολουθούσαν ο Μάρκο Σίλβα και ο Ρομπέρτο. Επίσης, θα γίνονταν κοινή φωτογράφηση των εκπροσώπων των δύο ομάδων με το τρόπαιο. Ωστόσο, έπειτα από την ανακοίνωση της απεργίας της ΠΟΕΣΥ, η διεύθυνση επικοινωνίας της ΕΠΟ στρέφεται προς την απόφαση της ματαίωσης του συγκεκριμένου προγράμματος.

"Πόλεμος" ΑΕΚ-Ολυμπιακού

Επίσημη τοποθέτηση μετά τον ορισμό των διαιτητών έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ ενώ ακολούθησε της ανακοίνωσης του κυρίου Κοντονή η θέση και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Η μπόχα και η δυσωδία της διοίκησης Γκιρτζίκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Ο εθισμός στην ανομία είναι τόσο μεγάλος, ώστε δεν επέτρεψε στους ανθρώπους που έχουν διασύρει το ελληνικό ποδόσφαιρο στα πέρατα της οικουμένης ούτε να σεβαστούν όσα οι ίδιοι συμφώνησαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος.

Κύριοι, θα πρέπει να καταλάβετε ότι ο καιρός που μπορούσατε να κάνετε ό,τι γουστάρετε χωρίς να δίνετε λογαριασμό σε κανέναν προκαλώντας βάναυσα τη φίλαθλη κοινή γνώμη, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Εχετε τελειώσει και δεν σας το έχουν πει...

Και φυσικά αν νομίζετε ότι η ΑΕΚ θα αποδεχθεί την ύπουλη και εξοργιστικά ανόητη μεθόδευσή σας με τον ετσιθελικό ορισμό των βοηθών του διαιτητή Σιδηρόπουλου που σας είναι βολικοί και εξυπηρετούν τα σχέδιά σας, είστε πολύ γελασμένοι.

Εμείς ως πρόβατα επί σφαγή σε έναν τελικό στον οποίο σκεφτήκατε να αναδείξετε ως πρωταγωνιστές διακεκριμένους θαμώνες των σουιτών του γηπέδου «Καραϊσκάκης» δεν σκοπεύουμε να πάμε.

Δεν περιμέναμε βεβαίως να αλλάξετε στα τελευταία σας στο ποδόσφαιρο! Περιμέναμε απλώς να δείχνατε τη στοιχειώδη εξυπνάδα, προκειμένου να καταλάβετε ότι τα όργανα της παρανομίας και της ασυδοσίας έχουν αρχίσει να σιγούν!

Σας είναι δύσκολο να κάνετε για μία φορά το σωστό, αλλά πλέον δεν έχετε την ευχέρεια να πράξετε κάτι το διαφορετικό! Συμμορφωθείτε όσο ακόμα είναι καιρός! Ή καλύτερα όσος καιρός ακόμα σας μένει...».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

«Ο Υπουργός Αθλητισμού, σε ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με την παράνομη διοίκηση της ΑΕΚ και τον κρυπτόμενο και «αόρατο» ιδιοκτήτη της και να ακολουθεί τις διαρροές και τις επίσημες ανακοινώσεις της.

Ο κύριος Κοντονής, με τις ωμές παρεμβάσεις του, ευτελίζει τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς, επηρεάζει ευθέως τους διαιτητές και τους αθλητικούς παράγοντες και κάνει τη χώρα μας περίγελο διεθνώς, αλλά και στα μάτια του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη.

Αν θέλετε να μη γίνει ο τελικός κύριε Κοντονή, να έχετε το θάρρος να τον ματαιώσετε και να πάρετε την ευθύνη».

Ακολούθησε σχόλιο της ΠΑΕ ΑΕΚ στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού: «Κανείς από τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα». Σχόλιο στο οποίο υπήρξε τοποθέτηση και από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ ως επίσημη θέση: «Κανείς από τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ήταν τρόφιμος των φυλακών. Κανείς από τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων για λαθρεμπόριο ούτε έχει ανοιχτές υποθέσεις χρεών προς το Δημόσιο. Κανείς στον Ολυμπιακό δεν είναι σαν τον ''αόρατο'' που ενώ δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του για να αγοράσει ένα παγωτό, αγόρασε με την παρέα του για ένα κομμάτι ψωμί τον ΟΠΑΠ ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο. Τέλος, κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει κάνει καθημερινή του ασχολία τις απειλές και τους τραμπουκισμούς».

Ο δεύτερος γύρος ξεκίνησε με απάντηση της ΑΕΚ: «Στη φυλακή βρίσκεται το πρώην στέλεχος και στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης με πρόταση για ισόβια από την εισαγγελέα. Και βεβαίως αυτό που όλοι περιμένουμε είναι και την απόφαση της δικαιοσύνης για την ποδοσφαιρική εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση δεν θα αργήσει, όσο κι αν προσπαθούν παράξενα κυκλώματα να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη. Μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι δεν τα γνωρίζουμε. Τα πάντα γνωρίζουμε και θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με νέα στοιχεία».

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ήρθε και η αντίδραση του Ολυμπιακού: «Επειδή οι αγράμματοι είναι δύσκολο να αντιληφθούν μερικά πράγματα να ξεκαθαρίσουμε ότι: 1)Αναφορικά με τον κ. Κοτσώνη, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού, η διοίκηση του Ολυμπιακού και η Ολυμπιακή οικογένεια δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το οτιδήποτε αφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση. Όσοι προσπαθούν σκόπιμα να λασπώσουν κάνοντας αστείους και συκοφαντικούς συνειρμούς παίρνουν απαντήσεις στα δικαστήρια και θα συνεχίσουν να τις παίρνουν. 2) Ο Αιμίλιος Κοτσώνης δεν υπήρξε ποτέ μέλος της διοίκησης του Ολυμπιακού ούτε άσκησε ποτέ διοίκηση στον Ολυμπιακό και ποτέ δεν είχε κάποια θέση στην ομάδα του Ολυμπιακού. Για τον συγκεκριμένο άνθρωπο άλλωστε ο υποβολέας της ανακοίνωσης, που δεν είναι άλλος απο τον “αόρατο” ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη, μπορεί να μας πει περισσότερα, αφού ο άνθρωπος αυτός ήταν ο καλύτερος φίλος του αδερφού του Ιάκωβου σε όλη τη διαδρομή της ζωής του έως τώρα, ενώ και με τον ίδιο έκανε παρέα για δεκαετίες. 3) Το τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη δεν θα το υποδείξει ούτε θα το προαναγγείλει ο αρχιερέας του λαθρεμπορίου στη χώρα μας, ούτε ένας τύπος που δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του πουθενά λόγω χρεών και υποχρεώσεων στο Ελληνικό Δημόσιο. Απαντήστε κύριε Μελισσανίδη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών με την εξαγορά του ΟΠΑΠ, απαντήστε για τις πολλές εκκρεμείς υποθέσεις σας στην ελληνική Δικαιοσύνη και το λαθρεμπόριο, απαντήστε για τις απειλές και τους τραμπουκισμούς (και όχι μόνο) και μην ανησυχείτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο είστε πρωταγωνιστής στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του και τη διαδρομή σας την ξέρει όλη η Ελλάδα. Κάποια στιγμή σε αυτή τη χώρα η Δικαιοσύνη και η αλήθεια θα λάμψουν. Όσο και αν επιμείνετε οι προβολείς θα μείνουν αναμμένοι...»

Το πρόγραμμα των play off

Την ώρα που κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με το Κύπελλο, η Super League ανακοίνωσε το πρόγραμμα και τις ώρες έναρξης των έξι αγωνιστικών στα play off του πρωταθλήματος, που όμως εξαρτιέται τώρα από το πότε θα γίνει ο τελικός Κυπέλλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 11/05/2016
18:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
20:30 Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ.

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 15/05/2016
18:15 Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
20:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 18/05/2016
17:15 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Π.Α.Ο.Κ.
19:30 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Α.Ε.Κ.

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 22/05/2016
18:15 Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
20:30 Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – 25/05/2016
18:15 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
20:30 Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.

6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - 29/05/2016
20:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - Α.Ε.Κ.
20:00 Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ