ΣΠΟΡ

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-0: Έπεσε άσφαιρη η «Ελαφρά Ταξιαρχία», 13οι οι Φθιώτες

Απόλλων Σμύρνης - Λαμία 0-0: Έπεσε άσφαιρη η «Ελαφρά Ταξιαρχία», 13οι οι Φθιώτες

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αποχαιρέτισε με καταδικαστική ισοπαλία τη Super League.

Πάλεψε τις όποιες πιθανότητες είχε για τη 13η θέση ο Απόλλων Σμύρνης, στα play out, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Λαμία άντεξε στην πίεση στη Ριζούπολη και το τελικό 0-0 της έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή της στη Super League μέσω των μπαράζ.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, όπως το δοκάρι του Βιτλή στο 43’, αλλά δεν βρήκε το γκολ που θα της έδινε τη νίκη. Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και «σφράγισε» τη 13η θέση.

Δυνατά ξεκίνησε ο Απόλλων Σμύρνης το παιχνίδι με τη Λαμία, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Ο Μαρτίνες ήταν ιδιαίτερα δραστήριος για τους γηπεδούχους, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 8’ η κεφαλιά του Σλίβκα πέρασε άουτ, ενώ στο 11’ η κεφαλιά του Ιωαννίδη κατέληξε στην αγκαλιά του Σαράνοφ.

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά στο 15’ η κεφαλιά του Λούκας δεν βρήκε στόχο. Στο 36’ ο Ντομίνγκες έκοψε σωτήρια προ του Μανούσου, ενώ στο 42’ το πλασέ του Τζανδάρη δεν ανησύχησε τον Σόρτσαν.

Στο 43’ ο Απόλλων άγγιξε το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Βιτλή σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Απόλλων απείλησε στο 52’ με την κεφαλιά του Ντάουντα να περνά πάνω από την εστία του Σαράνοφ. Η Λαμία προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο 65’ ο Ντάουντα έχασε μεγάλη ευκαιρία, αστοχώντας από κοντά με κεφαλιά.

Οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, για να αλλάξουν κάτι στο ματς, με τον Απόλλωνα να είναι πιο επιθετικός. Στο 86’ ο Τσιλούλης από καλή θέση μέσα στην περιοχή έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Στο 90+1’ ο Ντάουντα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 90+3’ ο Μπεχαράνο βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, κερδίζοντας χρόνο με ένα κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0, με τη Λαμία να πανηγυρίζει.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Μπαξεβανίδης (58’ Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε (46’ Τσίμπσαχ), Ντεντάκης, Βιτλής, Σλίβκα (79’ Τσιλούλης), Κάστρο, Μαρτίνες, Ντάουντα, Ιωαννίδης (73’ Γιαννιώτας).

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Λούκας, Σιμόν, Προβυδάκης, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ταϊρόν (66’ Νούνιες), Σαραμαντάς, Μανούσος (84’ Αραμπούλι), Καραμάνος (70’ Ρόμανιτς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ