ΣΠΟΡ

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-0: Ήττα για τους Θεσσαλονικείς στην Ήπειρο

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-0: Ήττα για τους Θεσσαλονικείς στην Ήπειρο
Οι Ηπειρώτες λύγισαν με γκολ του Σνάιντερ 1-0 τον μισό «Δικέφαλο» INTIME SPORTS

Οι Ηπειρώτες λύγισαν με γκολ του Σνάιντερ 1-0 τον μισό «Δικέφαλο». Πρώτη νίκη για την ομάδα του Μεταξά, κινδυνεύει η δεύτερη θέση για τους Θεσσαλονικείς. Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Περέα μέσω VAR για οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ έχει αδειάσει επικίνδυνα. Με μοναδικό κίνητρο τον τελικό του Κυπέλλου, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δείχνει να έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον, ενώ συνεχώς βγάζει και προβλήματα και πλέον η δεύτερη θέση κινδυνεύει, αφού ηττήθηκε και από τον ΠΑΣ στα Γιάννινα με 1-0.

Οι Ηπειρώτες που επίσης δεν έχουν κίνητρο, ήταν ομάδα στο γήπεδο, εξαιρετικοί κατά διαστήματα στην ανάπτύξη και στον κενό χώρο, εκμεταλλεύτηκαν τον ασύνδετο ΠΑΟΚ και τον νίκησαν 1-0 με γκολ του Σνάιντερ, αφού πρώτα ακυρώθηκαν δύο γκολ του Περέα μέσω VAR, επειδή ήταν σε θέση οφσάιντ.

Αυτή ήταν και η πρώτη τους επιτυχία στο μίνι πρωτάθλημα. Οι Θεσσαλονικείς, αντίθετα, οι οποίοι είχαν νοκ άουτ Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζη, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Μιχαηλίδη, μετράνε εννέα ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη!.

Σχηματισμοί

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον Λοντίγκιν στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και στόπερ οι Εραμούσπε, Κάργας. Στα χαφ οι Καραχάλιος, Στάνκο, αριστερά ο Γκαρντάβσκι, δεξιά ο Σνάιντερ και ο Ντομίνγκεθ πίσω από τον Περέα.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάστρε, αριστερό ο Σίντκλεϊ και στόπερ οι Βαρέλα, Μιχάι. Στα χαφ οι Τσιγγάρας, Κούρτιτς, δεξιά ο Τέιλορ, αριστερά ο Μιτρίτσα και ο Μουργκ πίσω από τον Ολιβέιρα. Στην πορεία, όμως, πήγε αριστερά ο Μουργκ και ο Μιτρίτσα πίσω από τον Ολιβέιρα.

Ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε τους χώρους και με τη σειρά του έψαχνε ωραία στα κενά διαστήματα τον Περέα, ενώ με αλλαγές της μπάλας αποδιοργάνωσε τον «Δικέφαλο» κι επιχείρησε να τον αιφνιδιάσει.

Το έκανε στην πρώτη σημαντική φάση στο ματς. Στο 23’ ο Στάνκο από αριστερά άλλαξε δεξιά για τον Σάλιακα, αυτός με τη μία γύρισε στο ύψος του πέναλτι, έκανε το σουτ ο Σνάιντερ, στην πορεία της μπάλας επιχείρησε προβολή ο Γκαρντάβσκι και στη συνέχεια από τη μικρή περιοχή ο Περέα εκτέλεσε για το 1-0. Ο Κολομβιανός φορ, όμως, ήταν εκτεθειμένος στην προβολή του Γκαρντάβσκι κι έπειτα από εξέταση τεσσάρων λεπτών στο VAR από τον Λετονό Τρεϊμάνις, το γκολ ακυρώθηκε!

Μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ασύνδετος, λόγω και των απουσιών, ενώ ο ΠΑΣ έπαιζε ελεύθερα. Στο 43’ γύρισμα του Πίρσμαν ο Σνάιντερ δεν μπόρεσε από κοντά υπό την πίεση του Σίντκλεϊ και στο 45’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 0-1. Ο Τσιγγάρας έδωσε δεξιά στον Σάστρε, αυτός γύρισε στον Μιτρίτσα, το σουτ σταμάτησε ο Σάλιακας σωτήρια και ο Ολιβέιρα σε κενή εστία αιφνιδιάστηκε και η μπάλα κατέληξε άουτ!

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κάργα στον Μιτρίτσα (φάνηκε μία επαφή), όμως, ο Σιδηρόπουλος και ο Τρεϊμάνις δεν συγκινήθηκαν. Στο 45’+4’ σουτ του Σάλιακα έφυγε ψηλά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αναγκαστικές αλλαγές για τον ΠΑΣ, με τον Κύρκο να παίζει πίσω από τον Περέα. Ο τελευταίος στο 53’ αστόχησε σε κεφαλιά του Περέα άουτ

Ακυρώθηκε νέο γκολ του Περέα

Στο 62’ ακυρώθηκε δεύτερο γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα, πάλι με τον Περέα. Σε πάσα του Σνάιντερ, ο Περέα ελίχθηκε εκτός περιοχής, Σβαμπ, Μιχάι τον κοιτούσαν και ο Κολομβιανός εκτέλεσε με τον Πασχαλάκη επίσης να μην πέφτει. Στην πάσα του Σνάιντερ, όμως, οι γραμμές έδειξαν ότι ο Περέα ήταν εκατοστά μπροστά και το γκολ ακυρώθηκε.

Γκολ ο Σνάιντερ

Ο Λουτσέσκου πέρασε Τσόλακ, Άκπομ και Σβαμπ κι επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά δεν τα κατάφερε ιδιαίτερα.

Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δημιουργικά είχε θέματα, αλλά και ανασταλτικά έδειχνε κακός και ανήμπορος να βγάλει αντίδραση στις αλλαγές παιχνιδιού του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 77’, λοιπόν, έγινε το 1-0. Ο Σάλιακας σέντραρε από δεξιά, ο Πίρσμαν από αριστερά έκανε την κεφαλιά και ο Σνάιντερ με προβολή στην καρδιά της άμυνας άνοιξε το σκορ!

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να βρει απάντηση και στο 81’ κεφαλιά του Άκπομ κατέληξε στα χέρια του Λοντίγκιν! Ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατούσε άνετα το 1-0, στο 92' μία κεφαλιά του Άκπομ δεν βρήκε στόχο και οι Ηπειρώτες πανηγύρισαν μία δίκαιη νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46’ Λιάσος), Σνάιντερ, Ντομίνγκεθ (46’ Κύρκος - 92' Παντελάκης), Περέα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Μιχάι, Τσιγγάρας (56’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Τέιλορ (79' Σοάρες), Μιτρίτσα (64’ Άκπομ), Μουργκ, Ολιβέιρα (56’ Τσόλακ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ