ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Το «Χ» βόλεψε το «τριφύλλι», όλα ανοιχτά για την Ευρώπη

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Το «Χ» βόλεψε το «τριφύλλι», όλα ανοιχτά για την Ευρώπη
Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τις στιγμές της, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που καιγόταν για τη νίκη, αφού ήταν στην πέμπτη θέση και δύο βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Το «τριφύλλι» γνώριζε ότι με νίκη έθετε νοκ άουτ την αντίπαλό του. Το σίγουρο είναι ότι ήθελε να μείνει αήτηττος και να συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι για την έξοδο στην Ευρώπη. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τις στιγμές της, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Τις είχε και η ΑΕΚ, η οποία επίσης δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το 0-0, λοιπόν, σφράγησε τις προσπάθειες των δύο ομάδων, με τον Παναθηναϊκό, ασφαλώς να είναι αυτός που βολεύεται με την ισοπαλία.

Σχηματισμοί

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος ξεκίνησε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Ρότα αριστερό ο Μοχαμάντι και στόπερ οι Μήτογλου, Τζαβέλλας. Τριάδα στα χαφ οι Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, δεξιά ο Γκαρσία, αριστερά ο Τσούμπερ και στην κορυφή ο Άμραμπατ, σε διάταξη 4-3-3.

Το ίδιο σύστημα φυσικά επέλεξε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Μπρινιόλι αστο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Κώτσιρας, αριστερό ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Βέλεθ, Σένκεφελντ. Τριάδα στα χαφ οι Πέρεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, αριστερά ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Πιο δυνατά η ΑΕΚ

Η Ένωση μπήκε με μεγαλύτερη ένταση και στο 7’ από κλέψιμο του Τσούμπερ, ο Χατζισαφί σούταρε στο ύψος της μεγάλης περιοχής κι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18’ μακρινό σουτ του Τσούμπερ έφυγε αρκετά πάνω την εστία.

Ισορρόπησε ο Παναθηναϊκός

Μετά το 15’ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο. Στο 19' σουτ του Μαουρίσιο έξω από την περιοχή ήταν άστοχο. Στο επόμενο λεπτό ο Μαουρίσιο, έδωσε στον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε υπό την πίεση του Μοχαμαντί κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς.

Στο 21’ ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Αϊτόρ, ενώ στο 23’ ο Μήτογλου κόντραρε σουτ του Ιωαννίδη.

Δοκάρι η ΑΕΚ

Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τα ηνία και στο 29’ άγγιξαν το 1-0. Σέντρα του Άμραμπατ, ο Κώτσιρας απομάκρυνε λανθασμένα, ο Χατζισαφί κοντρόλαρε στο ύψος της περιοχής και σούταρε στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στη συνέχεια οι ομάδες απέφυγαν τα ρίσκα. Στο 40’ σέντρα του Μοχαμάντι από αριστερά, προβολή του Κριχόβιακ κόντραρε στον Βέλεθ και στο 45’ γύρισμα του Τσούμπερ, ο Λιβάι Γκαρσία υπό την πίεση του Χουάνκαρ δεν μπόρεσε να εκτελέσει με το αριστερό όπως θα ήθελε.

Επικίνδυνος ο Παναθηναϊκός

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέσυρε τον Βιγιαφάνιες που είχε κίτρινη και επέλεξε τον Βιτάλ σε έναν σχηματισμό που έμοιαζε με 4-2-3-1. Το ματς είχε ένταση, αλλά όχι φάσεις έως το 65’.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ασφαλώς πιο επικίνδυνος και στο 65’ έφτασε κοντά στο γκολ. Σε κόρνερ του Καρλίτος, ο Κουρμπέλης έκανε την κεφαλιά, απομάκρυνε προ της γραμμής ο Άμραμπατ και στη συνέχεια σουτ του Χουάνκαρ εκτός περιοχής έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι.

Στο 68’ σουτ του Κώτσιρα έφυγε 2-3 μέτρα άουτ και 71’ δεξί σουτ του Καρλίτος εκτός περιοχής, η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η ΑΕΚ είχε την καλύτερη στιγμή της στο 86', όταν κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία μπλόκαρε ο Μπρινιόλι.

Η επόμενη φάση ανήκε ξανά στους γηπεδούχους. Ο Τάνκοβιτς έστρωσε στον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, όμως, μπλόκαρε και πάλι ο Μπρινιόλι.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μοχαμάντι, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (67’ Μάνταλος), Σιμάνσκι, Κριχόβιακ (74’ Τάνκοβιτς), Άμραμπατ (87' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (82’ Σάντσες), Βέλεθ, Σένκεφελντ, Πέρεθ, Μαουρίσιο (62’ Κουρμπέλης), Βιγιαφάνιες (46’ Βιτάλ), Αϊτόρ (74’ Μακέντα), Παλάσιος, Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ