ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Ιδανική πρεμιέρα και πρόκριση στη Ρώμη - Με Γκοφ στις «16»

Μαρία Σάκκαρη: Ιδανική πρεμιέρα και πρόκριση στη Ρώμη - Με Γκοφ στις «16»
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά Masters της Ρώμης. AP Photo

Εύκολη πρόκριση στον επόμενο γύρο του Rome Masters πήρε η Μαρία Σάκκαρη (Νο. 4) επικρατώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-2) της Εκατερίνα Αλεξαντρόβα (Νο. 31).

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά Masters της Ρώμης.

Η κορυφαία Ελληνίδια τενίστρια χρειάστηκε λιγότερ από 1,5 ώρα για να κάμψει την αντίσταση της Εκατερίνα Αλεξάντροβα με 2-0 σετ (6-3, 6-2) και να πάρει την πρόκριση για τις «16» της διοργάνωσης.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ (Νο14), η οποία απέκλεισε με ανάλογη ευκολία την Μάντισον Μπρένγκλ με 2-0 σετ (6-2, 6-4) σε μία ώρα και 15 λεπτά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, κράτησε εύκολα το σερβίς της και στο 4ο game είχε τα πρώτα δύο break points της. Η Αλεξάντροβα ωστόσο κρατήθηκε και ισοφάρισε σε εκείνο το σημείο σε 2-2, ενώ στο 7ο game ήταν η σειρά της Ρωσίδας για το πρώτο της break point, το οποίο όμως έσβησε η Ελληνίδα. Και στη συνέχεια, στο πιο κρίσιμο σημείο η Σάκκαρη έκανε το break χωρίς να χάσει πόντο και κρατώντας το δικό της σερβίς επικράτησε με 6-3 στο πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για την κορυφαία τενίστρια της χώρας μας, με break δηλαδή, ενώ στη συνέχεια αφού κράτησε το σερβίς της έκανε και νέο break βάζοντας βάσεις για τη νίκη, ωστόσο η Αλεξάντροβα απάντησε με άμεσα με το πρώτο της break στην αναμέτρηση και μείωσε σε 1-3.

Η Μαρία Σάκκαρη όμως δεν θέλησε να δώσει ελπίδες στη Ρωσίδα και με νέο break της έκοψε τα φτερά για να φτάσει τελικά στην κατάκτηση του σετ με 6-2 και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Masters της Ρώμης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ