ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με ψυχή και ανατροπή στην ανατροπή στους «16» της Ρώμης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με ψυχή και ανατροπή στην ανατροπή στους «16» της Ρώμης
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6), σβήνοντας δύο match point του Βούλγαρου Ντιμιτρόφ AP Photo

Σε ένα συγκλονιστικό πρώτο παιχνίδι, που διήρκησε 2 ώρες και 38 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-1 σετ (3-6, 7-5, 6-7) του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στο Masters της Ρώμης και πήρε θριαμβευτική πρόκριση για τους «16» όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Κατσάνοφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πολύ καλή σεζόν στο χώμα και το έδειξε έστω και με μεγάλη δυσκολία και ανατροπή στην ανατροπή, με το ξεκίνημά του στη Ρώμη.

Απέναντι στον... γνώριμο πλέον Ντιμιτρόφ, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει και αποκλείσει με 2-0 σετ σε Μόντε Κάρλο και Μαδρίτη το τελευταίο διάστημα, τα κατάφερε πάλι, αλλά όχι το ίδιο εύκολα.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 σετ (6-3, 5-7, 7-6), σβήνοντας δύο match point του Βούλγαρου κι ενώ νωρίτερα είχε σερβίρει για να κλείσει το ματς και τελικά προκρίθηκε στους «16» του τουρνουά της Ρώμης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Κατσάνοφ (Νο24) στον κόσμο.

Ο Ρώσος νωρίτερα επικράτησε του Ισπανού Καρένιο-Μπούστα με 2-1 σετ.


Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε φορτσάτος και με αυτοπεποίθηση στον αγώνα και με γρήγορο break πήρε προβάδισμα με 3-0. Το οποίο διατήρησε μέχρι το τέλος χωρίς να αντιμετωπίσει δυσκολίες στο σερβίς του, επικρατώντας 6-3 στο πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ήταν αυτός που έκανε πάλι πρώτος break στο σερβίς του Ντιμιτρόφ και σέρβιρε για να πάρει μια εύκολη νίκη, όμως εκεί ο Βούλγαρος έβγαλε αντίδραση. Του έσπασε το σερβίς, ισοφάρισε 5-5 και μετά με την ψυχολογία στο μέρος έκανε το 7-5 και ισοφάρισε σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν ντέρμπι, με τον Ντιμιτρόφ να στέκεται πλέον καλύτερα στο χώμα και να υπερασπίζεται εύκολα ή δύσκολα το σερβίς του. Όπως έκανε και ο Έλληνας τενίστας μέχρι το 5-4, όπου σέρβιρε για να παραμείνει στο τουρνουά. Εκεί ο Βούλγαρος είχε match point, αλλά ο Τσιτσιπάς το έσβησε, όπως και στο 6-5 στη συνέχεια.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο tie break, με τον Τσιτσιπά να στέκεται πιο ψύχραιμος και να επικρατεί τελικά με 7-4 και να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με 2-1 σετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ