ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε στον κορυφαίο - «Αυτοκράτορας» στη Ρώμη ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε στον κορυφαίο - «Αυτοκράτορας» στη Ρώμη ο Νόβακ Τζόκοβιτς
AP Photo

O Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν σίφουνας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν εμφανίστηκε ποτέ στο πρώτο σετ και έτσι ο Σέρβος άσος κατέκτησε την Ρώμη νικώντας τον Έλληνα τενίστα στον τελικό του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε άσχημα στο ματς έχασε το πρώτο σετ πανεύκολα με 6-0 από τον Τζόκοβιτς και στο δεύτερο που πήγε να αντιδράσει ο Τζόκοβιτς το γύρισε από 5-2 και τελικά πήρε τον τίτλο.

Ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο μέσα στο 2022 και δείχνει να «φορτσάρει» πριν από το Roland Garros, το οποίο αποτελεί τον μεγάλο στόχο του. Αυτός είναι ο έβδομος τίτλος του στο Internazionali BNL D’Italia και 87ος στη σπουδαία καριέρα του.

Το Νο1 στον κόσμο έβαλε πίεση με το «καλημέρα» στον Τσιτσιπά, ο οποίος έγινε έξαλλος με τον τρόπο που έπαιζε στο πρώτο σετ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «Νόλε» χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά για να κάνει το 1-0, χωρίς μάλιστα να χάσει game.

Η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική στο δεύτερο σετ, καθώς ο Στέφανος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και κάνοντας break στο τέταρτο game, προηγήθηκε με 4-1 και 5-2.

Ο Σέρβος, όμως, δεν λύγισε κι επέστρεψε, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και 6-6, με αποτέλεσμα τα πάντα να κριθούν στο tie break! Εκεί, ο Τζόκοβιτς ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες και νίκησε τον Τσιτσιπά για πέμπτη φορά σε ισάριθμα ματς των δυο τους.

ΤΑ HIGHLIGHTS

H απονομή:

Τσιτσιπάς για Τζόκοβιτς: «Μακάρι να φτάσω στο επίπεδο σου μια μέρα»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά την ήττα του στον τελικό της Ρώμης, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «μακάρι να φτάσω στο επίπεδο σου μια μέρα».

«Δεν περίμενα να πάω τόσο καλά. Είναι εκπληκτικό έχω εδώ την οικογένεια και φίλους από την Ελλάδα, συγχαρητήρια στον Νόβακ έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Θα ήθελα να βρεθώ στο επίπεδό σου, είσαι έμπνευση για εμένα. Κάναμε προπόνηση μαζί πριν χρόνια, ήταν υπέροχο και έχουμε κάνει μεγάλο δρόμο από τότε και θέλω να απολαύσω το συγκεκριμένο απόγευμα στη Ρώμη σε ένα τόσο σημαντικό γήπεδο.

»Εγώ και η Ιταλία έχουμε ιδιαίτερο δεσμό. Έχω παίξει εδώ στην αρχή της καριέρας μου και με αναγνώρισαν, ο κόσμος εδώ είναι πολύ καλός μαζί μου. Είχα έρθει παλιά σαν θεατής και έβλεπα από ψηλά και σήμερα είμαι εδώ κάτω και είναι τρομερό. Χωρίς τους χορηγούς ένα τουρνουά σαν αυτό δε θα ήταν δυνατό, όπως και όλους όσους ήταν εδώ από τη διοργάνωση από τα ball boy μέχρι τους φυσιοθεραπευτές», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ