ΣΠΟΡ

Τζόκοβιτς: «Ο 7χρονος γιος μου κέρδισε το πρώτο του τουρνουά και εγώ θέλω το Ρολάν Γκαρός»

Τζόκοβιτς: «Ο 7χρονος γιος μου κέρδισε το πρώτο του τουρνουά και εγώ θέλω το Ρολάν Γκαρός»
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είπε ότι ο επτάχρονος γιος του, Στέφαν, κατέκτησε την Κυριακή το πρώτο του τουρνουά, την ίδια ημέρα που ο Σέρβος νίκησε με 2-0 σετ (6-0, 7-6 (5)) τον Στέφανο Τσιτσιπά στον τελικό του Internazionali BNL d’Italia, πανηγυρίζοντας το πρώτο τρόπαιο του σε περισσότερους από έξι μήνες.

«Το ταξίδι του ξεκίνησε με επιτυχία. Ο γιος μου κέρδισε ένα τουρνουά σήμερα», είπε ο Τζόκοβιτς, προσθέτοντας ότι η νίκη του γιου του στο τουρνουά μικρών συλλόγων θα μείνει στη μνήμη του.

«Ήθελα να το απολαύσει στο γήπεδο. Ήταν εκεί με την οικογένεια, τους γονείς μου, τους γονείς της γυναίκας μου, όλοι τον στηρίζουν. Είναι ωραίο» πρόσθεσε ο Τζόκοβιτς, συμπληρώνοντας ότι θα υποστήριζε πλήρως τον γιο του, αν αποφάσιζε να ακολουθήσει καριέρα στο τένις.

«Είναι μόλις επτά. Δεν πρέπει να νιώθει πίεση ή προσδοκίες ακόμα, αν και θα το κάνει επειδή είναι μέλος της οικογένειάς του. Θα τραβήξει πολύ την προσοχή αν παίζει τένις, ιδιαίτερα στη χώρα μας» είπε ο 34χρονος Σέρβος, λέγοντας στη συνέχεια ότι στοχεύει να υπερασπιστεί το «στέμμα» του στο Ρολάν Γκαρός και να φτάσει τους 21 τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, όσους έχει ο Ράφα Ναδάλ.

«Θα έλεγα ότι είμαι ένα από τα φαβορί. Δεν αφιερώνω πολύ χρόνο στο να σκέφτομαι ποιος θα το κατακτήσει ή ποιος μπορεί να έχει τις καλύτερες πιθανότητες. Σκέφτομαι πάντα τον εαυτό μου», τόνισε.

«Πηγαίνω εκεί με τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Ο τρόπος που αισθάνομαι εντός και εκτός παρκέ τις τελευταίες εβδομάδες μού δείχνει ότι μπορώ να πάω μακριά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ