ΣΠΟΡ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάλι την ΑΕΚ για τα play off της Α1 μπάσκετ - Επεισόδιο Ζντοβτς με παίκτη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάλι την ΑΕΚ για τα play off της Α1 μπάσκετ - Επεισόδιο Ζντοβτς με παίκτη
EUROKINISSI / ICONPRESS

Μία εύκολη τελικά νίκη με 80-67 πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ, με το ματς πάντως να στιγματίζεται από το απίστευτο επεισόδιο του προπονητή του Δικέφαλου Γιούρι Ζντοβτς και του Αμερικανού παίκτη του, Τορίν Γκριν, που έφτασαν να έρθουν στα χέρια την ώρα της αναμέτρησης!

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του αγώνα έμοιαζε να είναι συγκεντρωμένη και αποφασισμένη να δείξει καλύτερο πρόσωπο μετά την βαριά ήττα του πρώτου αγώνα. Παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας λύσεις μακριά αλλά και κοντά στο καλάθι, μπήκε μπροστά στο σκορ, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό να παίξει στο κόκκινο για να καλύψει την διαφορά και να κλείσει το πρώτο 10λεπτο με 23-22.

2519089


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Παρολίγο ξύλο Ζντοβτς-Γκριν

Και στην δεύτερη περίοδο συνεχίστηκε το ντέρμπυ μέχρι την ώρα του επεισοδίου του Ζντοβτς με τον Γκριν και το σκορ στο 28-27: ο Σλοβένος έκανε παρατηρήσεις στον Αμερικανό, που έδειξε να μην συμφωνεί και κάθισε στον πάγκο του αντιμιλώντας. Ο Ζντοβτς τον κάλεσε κοντά του, και όταν ο Γκριν κάτι του είπε, ο Σλοβένος κόουτς πήγε να τον γρονθοκοπήσει! Μπήκαν στην μέση άλλοι παίκτες και τους χώρισαν (ενώ το ματς εξελισσόταν), ο Αμερικανός πήγε στα αποδυτήρια ενώ τον συγκρατούσαν τρεις, αλλά η ηρεμία χάθηκε. Η ΑΕΚ έβαλε μόλις ένα καλάθι (με κακές επιλογές στην σφιχτή άμυνα του Ολυμπιακού) και το ημίχρονο έκλεισε 44-29...

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό στον πάγκο της ΑΕΚ, επί ημερών Ζντοβτς. Η αρχή είχε γίνει με έντονη λογομαχία του Σλοβένου με τον Κούπερ (τελικά έφυγε) σε αγώνα με τον Αρκαδικό, ενώ είχαν ακολουθήσει πολλές φωνές στον Τζέι Κόβαν Μπράουν σε παιχνίδι με την Κηφισιά. Ο Γκριν έφυγε για το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο και θεωρείται "τελειωμένος" από την ομάδα.

2519112


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Στο δεύτερο ημίχρονο απλά ήταν διαδικαστικά τα λεπτά του αγώνα με τον Ολυμπιακό να φτάνει την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους παίρνοντας στο τέλος την 2η νίκη του επί της ΑΕΚ, θέλοντας μία ακόμη για να προκριθεί στον τελικό. Η Ένωση απλά επιχείρησε να μαζέψει την διαφορά, χωρίς πάντως να την φτάσει κάτω από τους έντεκα πόντους πριν το τελικό 80-67.

Εξαιρετικό παιχνίδι απο τον Λοτζέσκι με 17 πόντους, ο Πρίντεζης πρόσθεσε 14, ενώ 13 είχε ο Αγραβάνης. Ο Μαυροειδής πάλευε και πάλι μόνος του για την ΑΕΚ με 16 πόντους, ενώ κανείς άλλος παίκτης της δεν είχε διψήφιο αριθμό πόντων.

2519091


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS)

Τα δεκάλεπτα 23-22, 21-7 (44-29), 17-16 (61-45), 19-22 (80-67).

Το τρίτο παιχνίδι θα γίνει στο κλειστό του ΟΑΚΑ την Τρίτη στις 19:00.

osfp basket gynaikes


(Πηγή: facebook / ΚΑΕ Ολυμπιακός)

Πριν την έναρξη του αγώνα η ΚΑΕ Ολυμπιακός βράβευσε την γυναικεία ομάδα μπάσκετ, που έκανε το νταμπλ εφέτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ