ΣΠΟΡ

Ο Καμερουνέζος Πατρίκ Εκένγκ έχασε την ζωή του από καρδιακή προσβολή στο γήπεδο!

Ο Καμερουνέζος Πατρίκ Εκένγκ έχασε την ζωή του από καρδιακή προσβολή στο γήπεδο!
www.fcdinamo.ro

Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής της Ντιναμό Βουκουρεστίου Πατρίκ Εκένγκ υπέστη καρδιακή προσβολή στο γήπεδο και κατέληξε στο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου προκαλώντας σοκ σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο.

Ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα της αναμέτρησης της Ντιναμό Βουκουρεστίου με την Βιτορούλ στο κέντρο του γηπέδου, ελάχιστα λεπτά αφότου είχε μπει σαν αλλαγή, έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή και προκαλώντας σοκ σε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Η αντίδραση του διαιτητή ήταν άμεση, διακόπτοντας τον αγώνα και σε λιγότερο από 3 λεπτά ο Εκένγκ ήταν στο ασθενοφόρο και καθ οδόν για το νοσοκομείο στην Ρουμανική πρωτεύουσα.

Παρά τις προσπάθειες όμως των γιατρών για περισσότερο από μία ώρα να τον επαναφέρουν στην ζωή δεν τα κατάφεραν και στις 23.28 ανακοινώθηκε ο θάνατος του. Δυστυχώς την ίδια ώρα έξω από το νοσοκομείο γίνονταν επεισόδια ανάμεσα σε Αστυνομικές δυνάμεις και οπαδούς της Ντιναμό που έσπευσαν να μάθουν την εξέλιξη της υγείας του.

Οι γιατροί του νοσοκομείου ανακοίνωσαν ότι δεν είχε γίνει καμμία προσπάθεια ανάνηψης μέσα στο ασθενοφόρο, κάτι που εγείρει ερωτήματα για το αν υπήρχαν σε αυτό τα απαραίτητα μηχανήματα και αν θα μπορούσε να έχει σωθεί με επιτόπια επέμβαση του νοσηλευτικού προσωπικού ή το ασθενοφόρο λειτούργησε σαν απλό μεταφορικό μέσο. Ο Πάτρικ Εκένγκ είχε πάρει μετεγγραφή το καλοκαίρι για την Ρουμανική ομάδα από την Ισπανική Κόρντομπα και πέρυσι είχε χριστεί διεθνής με την εθνική Καμερούν στο πρωτάθλημα Εθνών Αφρικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ