ΣΠΟΡ

Roland Garros: Ραντεβού με την ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς που «διψάει» για το πρώτο του Grand Slam

Roland Garros: Ραντεβού με την ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς που «διψάει» για το πρώτο του Grand Slam
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ΑΠΕ/ΜΠΕ

Με «οδηγό» το back to back στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα διεκδικήσει το πρώτο του Roland Garros στο Παρίσι, που θα είναι και το πρώτο Grand Slam της καριέρας του.

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία του 23χρονου πρωταθλητή από το 2017 έως και 2021 στο φημισμένο Roland Garros, και φέτος έχει ραντεβού με την… ιστορία με σκοπό να γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατακτά ένα από τα τέσσερα Grand Slams!

Ο Νο 4 του κόσμου, είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά μαζί με τους Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς με το 14/17 να αποδεικνύει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται στην επιφάνεια που του ταιριάζει περισσότερο από όλες. Ο «Στεφ» έχει χάσει φέτος στο χώμα μόνο από τους Νόβακ Τζόκοβιτς, Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Ενώ η… στατιστική από την πρώτη συμμετοχή του στο Roland Garros μέχρι σήμερα τον «τοποθετεί» στην κορυφή.

Συγκεκριμένα το 2017 όποτε και συμμετείχε για πρώτη φορά στο Όπεν του Παρισίου δεν προχώρησε μετά τον α’ γύρο, ενώ την επόμενη χρονιά σταμάτησε στον δεύτερο γύρο. Το 2019 έκανε το βήμα παραπάνω φτάνοντας στον τέταρτο γύρο του τουρνουά του Παρισίου, με τον Σταν Βαβρίνκα να είναι αυτός που σταμάτησε την πορεία του στους «16».

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία -μέχρι την επόμενη- ήταν το 2020, όταν και έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που φτάνει στα ημιτελικά ενός Grand Slam τουρνουά, αλλά «έπεσε» πάνω στον Νο 1 του κόσμου, τον Νόβακ Τζόκοβιτς που χρειάστηκε πέντε σετ για να κάμψει την αντίστασή του.

Το 2021 ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έγραψε νέα σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις καθώς προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Roland Garros, έχοντας μάλιστα αποκλείσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Στον μεγάλο τελικό του Γαλλικού Όπεν ο Τσιτσιπάς ξαναβρήκε μπροστά του τον Σέρβο σούπερ σταρ, τον οποίο κόντραρε στα ίσα. Μάλιστα ο «Στεφ» προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά ο «διαστημικός» Νόβακ Τζόκοβιτς πέτυχε μια απίθανη ανατροπή και του στέρησε το πρώτο τρόπαιο της καριέρας του, μετά από 4 ώρες και 11 λεπτά!

Από το χειρουργείο στην υπεράσπιση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από μια χρονιά… όνειρο, καθώς το 2021 έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου του Masters 1000 τίτλου της καριέρας του στο Μόντε Κάρλο, ενώ έφτασε μέχρι το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, έβαλε «φρένο» στα όνειρά του.

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε υποβλήθηκε σε επέμβαση στον δεξιό αγκώνα, και μπορεί να «έχασε» τα ATP Finals, αλλά ευτυχώς η επιστροφή του στα γήπεδα ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής έφτασε με προπονήσεις δύο εβδομάδων στο Australian Open, με την πορεία του να σταματά στα ημιτελικά.

Ο «Στεφ» ξεκίνησε ονειρεμένα την «χωμάτινη περίοδο» και ένα μήνα πριν από το Roland Garros, έκανε το back to back στο 1000άρι τουρνουά του Μόντε Κάρλο. Ενώ πριν λίγες ημέρες έφτασε σε έναν ακόμη τελικό στην καριέρα του στο τουρνουά της Ρώμης, όπου γνώρισε την ήττα από το Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-0 σετ.

Παρόλα αυτά το ξεκίνημά του στο χώμα είναι ιδανικό με τον Τσιτσιπά να έχει βάλει τις βάσεις για να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρώτο του Grand Slam στο φημισμένο τουρνουά του Παρισίου, και να γράψει ιστορία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ