ΣΠΟΡ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Η ώρα της κρίσης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Η ώρα της κρίσης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
Απόψε, στις 20:00 η μεγάλη αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ ΙΝΤΙΜΕ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα απόψε για να πάρουν τον τελευταίο τίτλο της σεζόν στον τελικό Κυπέλλου.

Ο τελικός Κυπέλλου Λουξ, βρίσκει αντιμέτωπες τις δύο ομάδες που «διψούν» για το μεγάλο τρόπαιο.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν, χιλιάδες κόσμου έρχεται στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη για να εμψυχώσει τους παίκτες του «δικέφαλου του Βορρά», ενώ δυναμικό παρών αναμένεται να δώσουν και οι «πράσινοι» φίλαθλοι.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 20:00 στο ΟΑΚΑ με τηλεοπτική ζωντανή μετάδοση απ’ το Cosmote Sport 1.

Τυπικά γηπεδούχος ο Παναθηναϊκός

Πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια για να επανέλθει το «τριφύλλι» στους τελικούς. Οκτώ δύσκολα χρόνια, με πισωγύρισμα για το κλαμπ και απίστευτες στιγμές πίκρας. Ανήκουν στο παρελθόν, μια και η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με σχετική άνεση έφτασε στο μεγάλο ραντεβού. Αποκλείοντας κατά σειρά Ατρόμητο, Βόλο, Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία. Έμεινε ένα βήμα για να ολοκληρωθεί η σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιστρέφοντας στους τίτλους ο Παναθηναϊκός που το είχε κάνει τελευταία φορά πριν οκτώ χρόνια.

Με 18 «κούπες» στην τροπαιοθήκη του, ο Παναθηναϊκός αναζητά το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του. Αναζητά την επαναφορά σε κατάκτηση τίτλων. Για να το πετύχει πρέπει να κάμψει την αντίσταση του «δικέφαλου», που μόνο εύκολο δεν είναι.

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα έχοντας τον αέρα του Κυπελλούχου

Από την ήττα το 2013-14 κόντρα στον αποψινό του αντίπαλο, ο «δικέφαλος» έφτασε άλλες 4 φορές στο μεγάλο ραντεβού. Μετρώντας ισάριθμες κατακτήσεις. Μοναδική του απουσία την τελευταία πενταετία, αυτή του 2019-20.

Κατά τα άλλα, τρεις νίκες με ΑΕΚ και μία με Ολυμπιακός, φέρνουν το απόλυτο στις τελευταίες συμμετοχές για την ομάδα που έχει γίνει… εξπέρ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου μετρά συνολικά 8 τρόπαια στο θεσμό και θέλει να πλησιάσει ακόμη περισσότερο στη δεκάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ