ΣΠΟΡ

Διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 15 Μαΐου αποφάσισε η ΕΠΟ

Διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 15 Μαΐου αποφάσισε η ΕΠΟ
ΑΠΕ ΜΜΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μετά την αναβολή του τελικού ΑΕΚ-Ολυμπιακού για το Κύπελλο, η ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως, για να βρει καινούργια ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ κατέληξαν στην ημερομηνία της 15ης Μαΐου, την ερχόμενη Κυριακή ως καταλληλότερη και σε αυτή όρισε να γίνει τελικά η αναμέτρηση και να ολοκληρωθεί η διοργάνωση.

Η απόφαση της ΕΠΟ δεν σημαίνει πάντως κάτι, διότι υπάρχουν πολλά προβλήματα που ανακύπτουν. Το πρώτο, αν και περισσότερο «τυπικό», είναι το θέμα ότι μέχρι την ερχόμενη Κυριακή δεν θα έχει παρέλθει το 10ήμερο, που φέρεται να έχει ζητήσει στην επιστολή του προς την Ελληνική Ομοσπονδία ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ως ελάχιστο χρονικό περιθώριο για τον ορισμό εκ νέου της ημέρας του αγώνα.

Ακόμη όμως και αν γίνει δεκτή η ημερομηνία, τότε προκαλείται αναστάτωση στο πρόγραμμα των play-off της Σούπερ Λίγκας, αφού την επόμενη Κυριακή έχει οριστεί να γίνει η 2η αγωνιστική.

Μετάθεση προς τα πίσω δεν μπορεί να γίνει, αφού η 30η Μαΐου είναι η καταληκτική ημερομηνία (απόφαση της UEFA) για να φύγουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές με τα εθνικά συγκροτήματα λόγω του EURO. Επομένως θα πρέπει να γίνει εκ νέου προγραμματισμός των αγώνων από την Λίγκα και οι ομάδες τώρα να αγωνίζονται κάθε τρεις ημέρες (αντί για Τετάρτη-Κυριακή) με πιθανές ημερομηνίες για τις 5 αγωνιστικές τις 18, 21, 24, 27 και 30/5.

Κάτι τέτοιο όμως ήδη φαίνεται ότι δεν έβρισκε σύμφωνο εξ αρχής τον Παναθηναϊκό, ενώ και η ΑΕΚ θα ήθελε να παίξει πρώτα στον τελικό και μετά να ξεκινήσουν τα play off.

Τέλος η ΕΠΟ αναφέρεται στους "ιδιους όρους" διεξαγωγής του τελικού, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι δεν τίθεται και θέμα αλλαγής διαιτητών, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν ένα ακόμη σημείο τριβής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

"Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε σημερινή της συνεδρίαση (Νο 76) αποφάσισε τον ορισμό διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015-2016 την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο ίδιο γήπεδο με την ίδια ώρα έναρξης και τους ίδιους όρους με τον αναβληθέντα με απόφαση του κ. Κοντονή αγώνα.

Η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής Διοργανώσεων και Γηπέδων της ΕΠΟ και τα δεδομένα ότι δεν υπάρχουν πλέον επαρκείς διαθέσιμες ημερομηνίες για την έγκαιρη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των αγώνων κατάταξης των ομάδων της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας για την πρόκριση στις διοργανώσεις της UEFA της επόμενης αγωνιστικής περιόδου (2016-2017).

Για την απόφαση αυτή έχουν ενημερωθεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι Διεθνείς Συνομοσπονδίες FIFA και UEFA. "

Αναμένονται τώρα οι αντιδράσεις τόσο των ομάδων, όσο και του Υπουργείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ