ΣΠΟΡ

Στα ημιτελικά με νέους πρωταγωνιστές o Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, επικράτησε του Άρη 65-85

Στα ημιτελικά με νέους πρωταγωνιστές o Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, επικράτησε του Άρη 65-85
Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννης Παπαπέτρου έμειναν στα ρηχά κόντρα στον Άρη Intime

Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Βόβορα βελτιώνεται όλο και περισσότερο, πήρε άνετα τη νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη και μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά των play offs της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λάρισα.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί και χωρίς τους συνήθεις υπόπτους, Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννης Παπαπέτρου έμειναν στα ρηχά κόντρα στον Άρη. Ωστόσο η δουλειά του Γιώργου Βόβορα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει βελτιώσει συνολικά την ομάδα του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα να έρθει η άνετη νίκη με 65-85 επί του Άρη και η πρόκριση στα ημιτελικά του πρωταθλήματος με νέους πρωταγωνιστές.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν ο κορυφαίος και πρώτος σκόρερ των πράσινων με 17 πόντους (4/4 τρίποντα), ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν επιβλητικός στις δύο ρακέτες (16 πόντους και 7 ριμπάουντ σε λιγότερο από 20 λεπτά), ενώ εξαιρετικός ήταν και πάλι ο Οκάρο Ουάιτ με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ (επίσης σε λιγότερο από 20 λεπτά).

Η εξέλιξη του αγώνα

Σε αντίθεση με το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο συγκεντρωμένος στο ματς και με ευστοχία που δεν είχε στο πρώτο παιχνίδι κατάφερε να προηγηθεί με 9-4 αρχικά και εν συνεχεία με 16-11 με τη συμπλήρωση 5 λεπτών.

Το τηλεοπτικό τάιμ άουτ και οι οδηγίες του Βόβορα, ωστόσο, έπιασαν τόπο και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό, όχι μόνο να πάρει το πρώτο του προβάδισμα λίγο μετά, αλλά να γυρίσει άρδην την κατάσταση. Χωρίς να δεχθεί πόντο στο επόμενο 5λεπτο της περιόδου, με συνολικό σερί 0-12 και τους 8 τελευταίους πόντους από τον πρώην «κίτρινο» Οκάρο Ουάιτ (χειροκροτήθηκε πριν το τζάμπολ, όπως και ο Μποχωρίδης), οι «πράσινοι» έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +7 (16-23).

Το σερί του Παναθηναϊκού διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, χάρη σε ένα κάρφωμα του Έβανς και τρίποντο του Μποχωρίδη (16-28), αναγκάζοντας τον Καστρίτη να πάρει πολύ γρήγορα τάιμ άουτ. Ένα έμμεσο τρίποντο αυτή τη φορά από τον Μποχωρίδη, έφερε τη διαφορά στο μέγιστο μέχρι εκείνο το σημείο +15 (16-31) και το σερί στο 0-20, πριν ο Άρης μειώσει με 5 σερί πόντους. Οι γηπεδούχοι βρήκαν αίφνης λύσεις επιθετικά, αλλά αντί να μειωθεί η διαφορά πήγε ξανά στους 15 χάρη στον απίθανο Λεωνίδα Κασελάκη.

Ο Έλληνας φόργουορντ πέτυχε 10 σερί πόντους σε 4 επιθέσεις (2 τρίποντα) και διαμόρφωσε το 26-41, τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με την «πράσινη» άμυνα να κάνει ξανά εξαιρετική δουλειά και τον Παπαγιάννη να αναλαμβάνει να τρέξει το δικό του σερί (4 πόντοι), αλλά και τον Σαντ Ρος να πετυχαίνει το πρώτο του τρίποντο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξαφνικά στο +22 (26-48). Το 0-10 σερί διέκοψαν δύο βολές του Κάουαν και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο, με το «τριφύλλι» να έχει ουσιαστικά «καθαρίσει» ήδη την πρόκριση στα ημιτελικά, με τρομερή συνέπεια σε άμυνα και επίθεση.

Και όλα αυτά με τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Ιωάννη Παπαπέτρου να μην έχουν πετύχει ούτε πόντο στο πρώτο 20λεπτο.

Με τον Παπαγιάννη να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και να σκοράρει τους 8 από τους 10 πρώτους πόντους της ομάδας του, ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη διαφορά σε επίπεδα κοντά στο +20, παρά την προσπάθεια του Άρη να βρει λύσεις με τους Νετζήπογλου και Λόκετ, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με χαμηλό σκορ αυτή τη φορά (44-65).

Η τέταρτη περίοδος χρησίμευσε στον Γιώργο Βόβορα για να δοκιμάσει κάποια σχήματα, αλλά και συστήματα, μιας και το παιχνίδι είχε ήδη «τελειώσει», με τους «πράσινους» να παίρνουν την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λάρισα.

Με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται την ερχόμενη Κυριακή (29/5) σε περίπτωση που η σειρά του Ολυμπιακού με το Περιστέρι ολοκληρωθεί στα δύο ματς (Τετάρτη και Παρασκευή). Αν χρειαστεί και τρίτο ματς στο Ολυμπιακός-Περιστέρι, τότε το πρώτο ματς των ημιτελικών Παναθηναϊκός-Λάρισα θα γίνει πιθανότατα την Τρίτη (31/5).

Δεκάλεπτα: 16-23, 28-48, 44-65, 65-85

ΔΗΜΟΦΙΛΗ