ΣΠΟΡ

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Σύγκρουση γιγάντων στον τελικό του Champions League

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Σύγκρουση γιγάντων στον τελικό του Champions League
Τέσσερα χρόνια μετά τη «μονομαχία» τους, στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, οι δυο «γίγαντες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διεκδικούν άλλη μια ευρωπαϊκή κούπα

Στο «Stade de France» του Παρισιού, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους, στο μεγάλο φετινό τελικό του Champions League.

Τέσσερα χρόνια μετά τη «μονομαχία» τους, στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου, οι δυο «γίγαντες» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου διεκδικούν άλλη μια ευρωπαϊκή κούπα επισφραγίζοντας μια σπουδαία τους, πορεία στη φετινή διοργάνωση.

Φυσικά και το βλέμμα των Ελλήνων πέφτει στον Κώστα Τσιμίκα ο οποίος θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής (μετά τον Άκη Ζήκο) που αγωνίζεται σε τελικό του Champions League, με τον ίδιο να ελπίζει ότι στο τέλος θα πανηγυρίσει την κατάκτηση της κούπας.

Ο μεγάλος φετινός τελικός του Champions League, θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από την τηλεόραση του Mega, όσο και από το Cosmote Sport 1HD.

Ο δρόμος των δύο φιναλίστ προς το Παρίσι

Η Λίβερπουλ έχει κατακτήσει 6 φορές το Champions League και πήρε μέρος σε 9 τελικούς. Τελευταία φορά αγωνίστηκε σε τελικό το 2019 και κέρδισε με 2-0 την Τότεναμ στη Μαδρίτη.

Στην πορεία της προς τον εφετινό τελικό πήρε την 1η θέση στον 2ο όμιλο, πετυχαίνοντας μόνο νίκες με τη Μίλαν, την Πόρτο και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στα νοκ άουτ παιχνίδια απέκλεισε την Ίντερ, την Μπενφίκα και τη Βιγιαρεάλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολυνίκης του θεσμού με 13 τρόπαια, ενώ έχει συμμετάσχει συνολικά σε 16 τελικούς. Ο τελευταίος ήταν το 2018 με τη Λίβερπουλ, την οποία κέρδισε με 3-1 στο Κίεβο.

Τερμάτισε 1η στον 4ο όμιλο, με αντιπάλους την Ίντερ, τη Σέριφ Τιρασπόλ και τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Στα νοκ άουτ ματς απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν, την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι, τις 2 τελευταίες στην παράταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ