ΣΠΟΡ

Τελικός Champions League:Έρευνα για τα 37 λεπτά της καθυστέρησης ζητά η Λίβερπουλ - Ήρωας ο Κουρτουά

Τελικός Champions League:Έρευνα για τα 37 λεπτά της καθυστέρησης ζητά η Λίβερπουλ - Ήρωας ο Κουρτουά
AP Photo/Manu Fernandez

Έρευνα για τις αιτίες που οδήγησαν στην καθυστερημένη έναρξη του τελικού του Champions League ζητά η Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε χθες από την Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Μαδριλένους να κατακτούν το 14ο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία τους. 

Ο εφετινός τελικός του Champions League ολοκληρώθηκε με θριαμβεύτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης για 14η φορά στην Ιστορία της (σε 17 παρουσίες σε τελικούς), όμως «σημαδεύτηκε» κι απ’ την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα για 37 λεπτά λόγω των προβλημάτων που καταγράφηκαν στην είσοδο των φιλάθλων στο γήπεδο, αλλά και των επεισοδίων (με χρήση δακρυγόνων) ανάμεσα στην Αστυνομία κι οπαδούς της Λίβερπουλ έξω από το «Stade de France».

Η UEFA με ανακοίνωσή της κατά τη διάρκεια του αγώνα, έκανε λόγο για μπλοκαρισμένα τουρνικέ, εξαιτίας οπαδών με πλαστά εισιτήρια, ενώ η Λίβερπουλ σε δική της επίσημη τοποθέτηση, ζήτησε έρευνα για όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγώνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της UEFA:

«Τα τουρνικέ έξω από τις εξέδρες της Λίβερπουλ μπλοκαρίστηκαν από χίλιους οπαδούς, οι οποίοι αγόρασαν πλαστά εισιτήρια, τα οποία δεν λειτουργούσαν.

Αυτό δημιούργησε ουρές από οπαδούς που προσπαθούσαν να μπουν μέσα. Ως εκ τούτου, η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε 35 λεπτά για να μπορέσουν οι φίλαθλοι που έχουν εισιτήρια να μπουν. Οπαδοί έξω από το γήπεδο συνέχιζαν να μαζεύονται και μετά τη σέντρα, η αστυνομία τους διασκόρπισε με δακρυγόνα και τους ώθησε μακριά από το γήπεδο.

Η UEFA συμπάσχει με αυτούς που επηρεάστηκαν και θα εξετάσει περαιτέρω την υπόθεση με την γαλλική Αστυνομία και με τη γαλλική Ομοσπονδία».

Απ’ την πλευρά της η Λίβερπουλ ανέφερε στη δική της ανακοίνωση:

«Είμαστε εντελώς απογοητευμένοι από τα ζητήματα στην είσοδο του σταδίου και την κατάρρευση της περιμέτρου ασφάλειας που αντιμετώπισαν οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο Σταντ Ντε Φρανς.

Είναι το σπουδαιότερο παιχνίδι στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι φίλαθλοι δεν θα έπρεπε να βιώσουν τέτοιες σκηνές, των οποίων γίνομαι μάρτυρες σήμερα. Έχουμε επίσημα αιτηθεί την έρευνα για τα αίτια αυτών των απαράδεκτων ζητημάτων».

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κουρτουά

Με βουρκωμένα μάτια και γεμάτος υπερηφάνεια για το 14ο τρόπαιο του Champions League στην Ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ο μεγάλος πρωταγωνιστής της «βασίλισσας», Τίμπο Κουρτουά, ζούσε το απόλυτο όνειρο, έπειτα απ’ την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του.

«Χρειαζόμουν να κερδίσω έναν τελικό για την καριέρα μου, να προσθέσω λίγο σεβασμό στο όνομά μου. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για την απόδοση της ομάδας», τόνισε αρχικά ο Βέλγος γκολκίπερ και πρόσθεσε:

«Έχουμε νικήσει τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο. Η Σίτι και η Λίβερπουλ έκαναν απίστευτη σεζόν. Η Λίβερπουλ έκανε απόψε ένα υπέροχο παιχνίδι, αλλά εμείς είχαμε μία ευκαιρία και σκοράραμε...».

Συγχαρητήρια από την «αιώνια» αντίπαλο

Μία απ’ τις πρώτες ομάδες που έσπευσαν να συγχαρούν τους Μαδριλένους μετά το θρίαμβό τους, ήταν η «αιώνια» αντίπαλός τους, Μπαρτσελόνα.

«Συγχαρητήρια στη Ρεάλ για την κατάκτηση του Champions League στο "Stade de France"» έγραψαν οι «μπλαουγκράνα» σε όλους τους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media, δείχνοντας υψηλότατο επίπεδο στη βραδιά που έλαμψε η μεγάλη αντίπαλό τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ