ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 87-77: Νέντοβιτς και Παπαπέτρου είχαν απάντηση για τον σούπερ Μούντι

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 87-77: Νέντοβιτς και Παπαπέτρου είχαν απάντηση για τον σούπερ Μούντι
INTIME

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στην ημιτελική σειρά με τη Λάρισα, που έβαλε δύσκολα στους «πράσινους» χάρη στο «one man show» του Στέφαν Μούντι.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αναμενόμενο 1-0 στην ημιτελική σειρά με τη Λάρισα, ωστόσο η ομάδα του Φώτη Τακιανού απέδειξε γιατί θεωρείται η ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν. Και ότι πίσω από τους «πράσινους» και τον Ολυμπιακό είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα της Basket League.

Χάρη στον επιθετικό οίστρο του Στέφαν Μούντι, ο οποίος έβλεπε το καλάθι του ΟΑΚΑ σαν... βαρέλι, σκοράροντας μέχρι και από το κέντρο (29 πόντους με 7/11 τρίποντα), αλλά και τον μαχητή Ουσμάν Κρουμπάλι που κέρδισε πολλές μονομαχίες (14 πόντοι, 12 ριμπάουντ), η Λάρισα ήταν ανταγωνιστική και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός φορτσάροντας στα κατάλληλα σημεία έφτασε στη νίκη με 87-77, με τον προπονητή του «τριφυλλιού» να έχει αρκετά θετικά στοιχεία στον αγώνα, παρότι η συνολική απόδοση δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.

Αρχικά, ο Νεμάνια Νέντοβιτς δείχνει να «ζεσταίνεται» ενόψει των τελικών, έχοντας 20 πόντους με 6/10 σουτ, αλλά και βγάζοντας πάθος και ενέργεια στο παρκέ. Παράλληλα, ο Πέιτον Σίβα ήταν κομβικός και αλλάζοντας τον ρυθμό στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και παίρνοντας σκορ σε κρίσιμα σημεία (8 πόντοι με 2/4 τρίποντα), αλλά και με την πιεστική του άμυνα πάνω στην μπάλα.

Τέλος, ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου μετά την παρένθεση του προηγούμενου αγώνα με τον Άρη, επέστρεψε στις σταθερά πολύ καλές εμφανίσεις, έχοντας 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο πρώτο 6λεπτο της αναμέτρησης και μέχρι το τηλεοπτικό τάιμ άουτ το παιχνίδι ήταν μια αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον... Μούντι. Ο Αμερικανός γκαρντ της Λάρισας έκανε πράγματα και θαύματα με 4/4 προσπάθειες. Εκ των οποίων οι τρεις τρίποντα από το... κέντρο, από τα 9 μέτρα και από τα 8 μέτρα κατά χρονική σειρά! Με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να προηγούνται με 12-13 σε εκείνο το σημείο. Το 2ο φάουλ του Μούντι, λίγο αργότερα δεν πτόησε την ομάδα της Λάρισας, που χτύπησε μέσα στο καλάθι με 6 πόντους του Τσαϊρέλη και άλλους 4 του Κρουμπάλι για να προηγηθεί με 17-25 λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με buzzer beater του Λεωνίδα Κασελάκη (20-25).

Με τον Πέιτον Σίβα στον άσο και τον Νεμάνια Νέντοβιτς στο "2", ο Παναθηναϊκός άλλαξε τον ρυθμό με το ξεκίνημα του δεκαλέπτου, ενώ ταυτόχρονα αύξησε την πιέση πάνω στην μπάλα. Ο Σίβα πέτυχε 5 σερί πόντους για να αναλάβει δράση ο Νέντοβιτς με 11 συνεχόμενους για την ομάδα του και με ένα συνολικό σερί 4-19 να φέρει τους «πράσινους» σε θέση ισχύος (36-29). Η επιστροφή του Μούντι και κάποια λάθη των Μέικον και Παπαγιάννη βοήθησαν τη Λάρισα να κρατήσει επαφή με το σκορ (38-34), αλλά οι Μέικον και Παπαπέτρου ανέλαβαν επιθετικές πρωτοβουλίες και με τρίποντο του αρχηγού του ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (49-37 στο 19') για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο στο 49-39.


Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Βόβορα διατηρούσαν μια διαφορά κοντά στους 10 πόντους, μέχρι που ο «σεληνιασμένος» Μούντι άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς και με κάθε τρόπο. Φτάνοντας τους 26 πόντους σε λιγότερο από 25 λεπτά, η Λάρισα μείωσε στον πόντο (61-60) στο 27'. Σε εκείνο το σημείο οι «πράσινοι» αύξησαν την ένταση και με 6 σερί πόντους του Παπαγιάννη (οι πρώτοι του στο παιχνίδι) και ένα τρίποντο του Μέικον ο Παναθηναϊκός απάντησε με 9-0 (70-60), πριν κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 70-62 με buzzer beater του Τσαϊρέλη.


Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι επιστράτευσαν την άμυνά τους για να καθαρίσουν το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς. Κράτησαν χαμηλά τους Λαρισαίους και με ψυχραιμία διατήρησαν το προβάδισμα που είχαν, φτάνοντας στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 20-25, 49-39, 70-62, 87-77

ΔΗΜΟΦΙΛΗ