ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε από το Roland Garros - Ηττήθηκε από τον Χόλγκερ Ρούνε

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποκλείστηκε από το Roland Garros - Ηττήθηκε από τον Χόλγκερ Ρούνε
INTIME

Άδοξο φινάλε στο φετινό Roland Garros για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον εκπληκτικό Δανό Χόλγκερ Ρούνε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν έπιασε τα γνωστά καλά στάνταρ στην απόδοση του κι ο 19χρονος Ρούνε έφτασε στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, παίρνοντας το εισιτήριο για τους «8».

Η απαιτητική πρώτη εβδομάδα επηρέασε τον Τσιτσιπά, ο οποίος εμφανίστηκε κουρασμένος και σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του νεαρού αντιπάλου του, αποχαιρέτησε πρόωρα το Roland Garros. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του major τουρνουά.

Ο Ρούνε θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ (Νο8), με τον Τσιτσιπά να μην καταφέρνει να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμα της παρουσίας του στον τελικό του Γκραν Σλαμ του Παρισιού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο σετ ίσως να ήταν και καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς ο 19χρονος Δανός έχτισε αυτοπεποίθηση με τον τρόπο που διακυμάνθηκε. Ο Τσιτσιπάς έφτασε πρώτος σε break και έκανε το 3-1 υπέρ του, αλλά δεν κατάφερε να το εδραιώσει και ο Ρούνε το πήρε άμεσα πίσω. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους, με τον Έλληνα ωστόσο να βγάζει εκνευρισμό σε αρκετά σημεία, όπως όταν... τσακώθηκε με τη ρακέτα του.

Προηγήθηκε με 5-4 και σε εκείνο το σημείο με τον Δανό να σερβίρει στο 40-30, μια υπόδειξη για άουτ που θα έφερνε το 40-40 και την ευκαιρία στον Τσιτσιπά να πάρει το πρώτο σετ, άλλαξε από τον διαιτητή. Ο 23χρονος πρωταθλητής διαφώνησε, εκνευρίστηκε αρκετά και εν τέλει έχασε το σετ με 7-5.

Η απάντηση από τον Τσιτσιπά ήρθε στο δεύτερο σετ, καθώς ένα break στο 8ο game αποδείχθηκε καθοριστικό και έφερε την επικράτηση με 6-3. Ωστόσο, με ανάλογο τρόπο τα κατάφερε και ο Ρούνε στο τρίτο σετ. Με break στο 6ο game πήρε προβάδισμα και εν τέλει το κράτησε για να κάνει το 6-3 και το 2-1 στα σετ.

Στο 4ο σετ ο εκπληκτικός 19χρονος έδειχνε ανίκητος. Προηγήθηκε 5-2 με δύο breaks και σέρβιρε για την πρόκριση στα προημιτελικά, ωστόσο ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και έκανε break χωρίς να χάσει πόντο. Στη συνέχεια πήρε και το σερβίς του μειώνοντας στο 5-4, αλλά ο Ρούνε δεν έχασε τη δεύτερη ευκαιρία και επικράτησε με 6-4 και 3-1 σετ, στη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Νορβηγό, Κάσπερ Ρουντ (Νο8).

Τα σετ: 7-5, 3-6, 6-3, 6-4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ