ΣΠΟΡ

Roland Garros: Κυρίαρχος στο χώμα ο Ράφα Ναδάλ - Στα ημιτελικά μετά τον θρίαμβο επί του Νόλε

Roland Garros: Κυρίαρχος στο χώμα ο Ράφα Ναδάλ - Στα ημιτελικά μετά τον θρίαμβο επί του Νόλε
AP Photo/Jean-Francois Badias

Ένα σημαντικό βήμα για να καθίσει και πάλι στο «θρόνο» του Roland Garros έκανε σήμερα, Τετάρτη, ο Ραφαέλ Ναδάλ, θριαμβεύοντας επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και αποδεικνύοντας ότι είναι ο απόλυτος άρχοντας στο χώμα.

Ο Ναδάλ παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και επικρατώντας του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-1 σετ προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του γαλλικού Grand Slam.

Μαζί με τη νίκη του επί του Σέρβου, ο Ισπανός επέστρεψε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, επηρεάζοντας τη θέση του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην 5η θέση, υποχωρώντας κατά μια.

Ο Ράφα Ναδάλ είναι ο πολυνίκης του Roland Garros με 13 τρόπαια, αλλά έχει πάντα στο βλέμμα του τη φλόγα για να σηκώσει ακόμη ένα τρόπαιο στο τουρνουά που λατρεύει περισσότερο από όλα. Σε αυτήν την περίπτωση, θα γράψει ιστορία, καθώς θα βρίσκεται στο +2 από τους Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς στις κατακτήσεις Grand Slam.

Ο Ναδάλ, πήρε τη νίκη στην 59η «τιτανομαχία» με τον «Νόλε» σε 16 χρόνια από τότε που συναντήθηκαν πρώτη φορά, μειώνοντας το head to head με 30 νίκες του Σέρβου έναντι 29 του Ισπανού. Παράλληλα, έφτασε τις 8 νίκες σε 10 αναμετρήσεις με τον Σέρβο σούπερ σταρ στο Roland Garros, όπου μάλιστα οι τρεις ήταν σε ματς τίτλου.

Την Παρασκευή, ανήμερα των 36ων γενεθλίων του, θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Δείτε τα στιγμιότυπα από τον θρίαμβο του Ισπανού επί του Τζόκοβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ