ΣΠΟΡ

Μουντιάλ 2022:Η συναισθηματικά φορτισμένη νίκη της Ουκρανίας έναντι της Σουηδίας για τα προκριματικά

Μουντιάλ 2022:Η συναισθηματικά φορτισμένη νίκη της Ουκρανίας έναντι της Σουηδίας για τα προκριματικά
Η χθεσινή αναμέτρηση ήταν αρχικά σχεδιασμένη να γίνει τον Μάρτιο, αλλά πήρε αναβολή λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία AP Photo/Scott Heppell

Μία μόλις νίκη μακριά από την πρόκρισή της στο Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ τον ερχόμενο Νοέμβριο βρίσκεται η Ουκρανία μετά την ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη νίκη της έναντι της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Σουηδίας, σε μια αναμέτρηση που έκανε πολλούς Ουκρανούς να ξεσπάσουν σε δάκρυα.

Η χθεσινή αναμέτρηση ήταν αρχικά σχεδιασμένη να γίνει τον Μάρτιο, αλλά πήρε αναβολή λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τώρα, η εθνική ομάδα της εμπόλεμης χώρας χρειάζεται μόνο να κερδίσει την Ουαλία την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Πριν τον αγώνα πολλοί μιλούσαν για την ανάγκη μιας νίκης που θα αναπτέρωνε το ηθικό όσων έχουν μείνει πίσω και αγωνίζονται στην πατρίδα, κάτι που έγινε πραγματικότητα χάρη στα γκολ των Γιαρμολένκο και Γιαρεμτσούκ, με τον αγώνα να λήγει τελικά 3-1.

stratiotes_oukrania.jpg
Ουκρανοί στρατιώτες πανηγυρίζουν τη νίκη

Στα διεθνή πρακτορεία κυκλοφόρησαν εικόνες οπαδών στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία να πανηγυρίζουν τυλιγμένοι στις κιτρινο-μπλε σημαίες, συμπεριλαμβανομένων και των 65 ορφανών παιδιών που προσκλήθηκαν από την Ομοσπονδία της Σκωτίας στη Γλασκώβη.

Στο άκουσμα του ουκρανικού εθνικού ύμνου οι Ουκρανοί φίλαθλοι που βρίσκονταν στο γήπεδο τραγουδούσαν συγκινημένοι.

Η προετοιμασία της εθνικής Ουκρανίας δεν θύμιζε σε τίποτα προετοιμασία εθνικής ομάδας ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεδομένου ότι η παραμονή στην Ουκρανία ήταν πολύ επικίνδυνη, η ομάδα βρήκε καταφύγιο σε ένα προπονητικό κέντρο στη Σλοβενία από την 1η Μαΐου προετοιμάζεται για τον αγώνα της Τετάρτης.

Πριν παίξει με τη Σκωτία, το τελευταίο παιχνίδι της Ουκρανίας ήταν τον Νοέμβριο.

«Δεν έχω συναισθήματα. Όλα μου τα συναισθήματα έχουν μείνει στο γήπεδο. Αυτή η νίκη δεν ήταν για μένα, ούτε για τους παίκτες, ήταν για τη χώρα μας», δήλωσε μετά τον αγώνα ο φανερά εξαντλημένος προπονητής της Ουκρανίας Αλεξάντρ Πετράκοφ στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ